Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Avīze: Vecāki nakšņo pie bērnudārza, lai pieteiktu bērnu rindā

Vairāki vecāki, kuru bērni pasaulē nākuši pagājušajā gadā, nakti no svētdienas uz pirmdienu pavadījuši pie Vecmīlgrāvī jaunatklātā bērnudārza Blāzmiņa, lai pirmdienas rītā būtu pirmie, kas bērnudārzā reģistrē savu mazuli, par to šodien raksta Latvija Avīze. Vecāki visu naktī “mīcījušies pa dubļaino būvlaukumu”, minēts laikrakstā. Novērots, ka atsevišķām ģimenēm rindā uz maiņām stāvēja gan mazo mammas, gan tēti, gan vecvecāki, gan vecākie brāļi un māsas. Vecāki bērnudārzā tika ielaisti septiņos no rīta, lai gan dokumentu pieņemšana sākusies divas stundas vēlāk.

"Man vienalga. Galvenais, ka meitiņa varēs iet bērnudārzā,” ilgo gaidīšanu komentēja kāda māmiņa. Vecāku esot bijuši 40, bet vienā grupiņā būs 14 vietu, tāpēc vecāki nevarot būt droši, ka vieta būs. Rīgas dome gan sola, ka, ņemot vērā vecāku lielo pieprasījumu uz divgadnieku un pusotrgadnieku grupām, šiem bērniem varētu paredzēt vairāk vietu, nekā iepriekš plānots, vēstīts Latvijas Avīzē.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane apstiprina, ka papildus grupas šajā dārziņā tiks veidotas, ņemot vērā vecāku pieprasījumu. “Domāju, ka vecākus stāvēt rindā naktī dzina psiholoģiskais fons, kas lika domāt – ja laikus neaizņemšu rindu, manam bērnam vietas nebūs. Taču viņi varēja atnākt arī tikai uz pulksten 10 un tik un tā vieta dārziņā viņu bērnam būtu nodrošināta. Cik bērni ir piereģistrēti, tik šajā mācību gadā arī tiks uzņemti. Pamats uztraukties būtu tad, ja kāds būtu stāvējis visu nakti rindā un tik un tā nebūtu sagādājis bērnam vietu dārziņā,” viņa komentēja vecāku rīcību.

Portāls jau rakstīja, ka Rīgas dome plāno nākamajā gadā vecākiem vairs nemaksāt 50 latu lielo pabalstu, ja bērnam nav atradusies vieta pirmsskolas mācību iestādē. “Budžets ir samazinājies katastrofāli. Ja maksājam pabalstus, nevaram vienlaikus atvērt jaunus dārziņus. Nav tik daudz naudas, lai paveiktu abas šīs lietas. Trīs miljonus, kas gadā līdz šim maksāti pabalstos, novirzīsim vismaz 900 jaunu vietu atvēršanai,” Latvijas Avīzei sacīja E.Aldermane. Dome esot noskaņota divu līdz 2,5 gadu laikā Rīgā likvidēt rindu uz dārziņiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas