Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Baložu mēra īpašumā Rīgas centrā ierīkota izgāztuve

Nelegālā izgāztuve, kas ir teju pieauguša cilvēka augstumā, pašā Rīgas centrā, Marijas ielas 21.nama iekšpagalmā, sadzīvo ar pāris metru attālumā esošajām kafejnīcas—konditorejas Dēli pārtikas kastēm. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sola pārbaudīt, vai tas neapdraud ēdināšanas uzņēmuma apmeklētājus, savukārt par ēku atbildīgā Rīgas Centra rajona izpilddirekcija grasās atrast nevīžīgo namīpašnieku un piespiest izgāztuvi likvidēt, pretējā gadījumā draudot līdz pat 500 latu liels naudas sods.

Dienai izdevās noskaidrot, ka šī ēka ar diviem piegulošiem zemesgabaliem, tajā skaitā piegružoto iekšpagalmu, pieder Baložu pilsētas domes priekšsēdētājam Andim Adatam.

Ēkā atrodas vairāku uzņēmumu biroji, tajā skaitā tūrisma firma Jūsu eksotika, kuras pārstāve uzsver, ka par zemesgabala sakopšanu A.Adatam uzņēmumi katru mēnesi maksājot. Vēl cita Dienas sazvanīta uzņēmuma pārstāvis, kurš nevēlējās atklāt savu vārdu, ironizē: "Lai redzētu eksotiskus skatus, nekur tālu nav jābrauc — var pa velti aiziet līdz mūsu pagalma mazajiem Getliņiem."

A.Adats gan noliedz, ka uzņēmēji viņam maksātu par atkritumu apsaimniekošanu, un uzsver — ēkas pagalmā "ņemās Dēli un Palladium. Regulāri kāds ko met, es mēģinu sodīt, bet grūti — izvedu, atkal samet," precizējot, ka pēdējoreiz viņš tur samestos atkritumus izvedis pirms trīs nedēļām.

"Ko viņš melo? Tos gružus pa logu samet no augšējiem stāviem visādi dzīves padibeņi — tur krīt vecas zeķes, pārtika, kuras konditorejā nav, bet mēs savus atkritumu maisus katru vakaru nododam," sašutumu neslēpj Dēli pārdevēja, piebilstot, ka PVD izvirza augstas prasības attiecībā pret kafejnīcām. PVD preses sekretāre Solveiga Smiltene paskaidroja, ka "pa telefonu nevienu neārstē", tādēļ solīja, ka dienesta pārstāvji tuvākajā laikā apskatīs piegružoto vietu. Kā liecina PVD pieredze, kafejnīcas parasti nevis cieš no nelegālām izgāztuvēm iekšpagalmos, bet pašas tās rada.

Izpilddirekcijas administratīvās inspekcijas vadītājs Andris Andrejs Ručs saka: "Uzgaidiet, pierakstīšu mājas adresi." Viņš paskaidro, ka privātīpašumos gružus izved tā, kā to paredz namīpašnieka un atkritumu apsaimniekotāja noslēgtais līgums. Inspekcijas pārstāvji pārbaudīs pagalmu un, ja konstatēs izgāztuvi, īpašniekam dos 10 dienu termiņu gružu izvešanai. Ja arī tad izgāztuve netiks likvidēta, viņam piemēros naudas sodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas