Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Birks un Požarnovs apmainīsies vietām domes komitejās

Rīgas galva Jānis Birks (TB/LNNK) drīzumā pārtrauks pildīt Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja vietnieka pienākumus, jo turpmāk darbosies īpašumu komitejā, savukārt viņa vietu attīstības komitejā ieņems Andrejs Požarnovs (TB/LNNK), kurš arī vada satiksmes komiteju. Šāda rotācija tiekot veikta, lai uzlabotu koordināciju starp pilsētplānošanas un satiksmes jomām.

Uz trešdienas Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdi pēc J.Birka lūguma sagatavots lēmumprojekts, kas paredz šādas izmaiņas komiteju sastāvā. J.Birka preses sekretāre Kristīne Liepa skaidro, ka šāda pārkārtošanās neesot saistīta ar iespējamu komiteju pārdali domes koalīcijā. Proti, vienas komitejas priekšsēdētāja vietas atņemšanu tēvzemiešiem, par ko ticis runāts pagājušajā pirmdienā, kad "vecā" koalīcija vienojās turpināt darbu kopā. TB/LNNK tagad atbild par visvairāk komitejām — četrām, kas neatbilst patiesajam spēku samēram domē. Neoficiāla informācija liecina, ka kādu no tēvzemiešu komitejām varētu iegūt Tautas partija, kas pārrauga satiksmes un drošības sfēru. Tiesa, tikai divas komitejas šobrīd ir arī LPP/LC pārziņā. "Ja arī kādas politiskas kustības notiks, tad, visticamāk, par to tiks lemts augusta sākumā," saka K.Liepa.

Viņa norāda, ka pašreizējās rotācijas mērķis ir uzlabot koordināciju starp satiksmes un attīstības jomām, par ko pašvaldībai nesen norādīts pētījumā par Daugavas kreisā krasta attīstību. "Tā kā šīs lietas ir ļoti cieši saistītas, būtu tikai loģiski, ka Požarnovs ne tikai pārzinātu jautājumus, kas saistīti ar Satiksmes un transporta lietu komiteju, bet arī piedalītos Pilsētas attīstības komitejas skatīto jautājumu apspriešanā,” norāda K.Liepa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas