Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Blaumaņa ielu uz vienu dienu atvēlēs gājējiem un velobraucējiem

Turpinot mobilitātes eksperimentu, sestdien, 1. februārī, Blaumaņa iela visā garumā tiks atvēlēta gājējiem, velobraucējiem, kā arī dažādām uzņēmējdarbību veicinošām iecerēm, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) pārstāve Ilze Dimante.

Blaumaņa ielas iedzīvotājiem, kuri savas automašīnas novieto iekšpagalmos, aicināti jau laicīgi saplānot savu dienu tā, lai līdz plkst.10 izbrauktu no iekšpagalmiem un atgrieztos mājās tikai ap plkst.20. Savukārt tie autovadītāji, kuri ir iegādājušies mēneša abonementu vai iedzīvotāja karti, automašīnu varēs novietot bez maksas blakus esošo ielu maksas stāvvietās, norāda Dimante.

"Uzņēmēji aicināti šo pilsētas iniciatīvu atraktīvi izmantot savā labā, veicinot uzņēmējdarbību. Kā liecina aptaujas dati pēc iepriekšējā Tērbatas ielas mobilitātes eksperimenta, vietējo kafejnīcu un tirdzniecības vietu apmeklējums un peļņa pieauga pat līdz 30%," uzsver Dimante.

Kā iepriekš ziņots, katra mēneša pirmajā sestdienā Rīgas dome plāno slēgt privātajam transportam kādu no centra ielām, atvēlot to gājējiem un velobraucējiem. Mobilitātes eksperimenta mērķis ir atdzīvināt pilsētas centru, veicinot iedzīvotāju mobilitāti un pilsētvides attīstību.  Pirmā vieta, ko slēdza privātajam transportam, bija Tērbatas ielas posms.

 

Top komentāri

?
?
Vai šoreiz arī, neko nebrīdinot, tiks aizliegts šķērsot šo ielu pa Barona un Tērbatas ielām?
VVZ
V
Kārtējais idiotisms.
Rafails Rafaelsons
R
Vismaz vienu dienu varēšu justies kā dīkdienīgs bru'ģa slīpētājs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas