Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Brīvības pieminekļa apgānīšanas gadījumā apdrošinātājs maksās Ls 150

Apdrošināšanas kompānija BTA jau piekto gadu Rīgai dāvina Brīvības pieminekļa apdrošināšanu viena miljona latu apmērā. Taču atšķirībā no citām reizēm šogad piemineklis apdrošināts ne vien pret dabas stihijām, bet arī pret apgānīšanu. Proti, jaunā polise, kura derīga līdz nākamā gada novembrim, paredz arī sīkā huligānisma radīto zaudējumu atlīdzināšanu.

Šāds punkts polisē ietverts, jo pēdējā gada laikā aizturēti vairāki tūristi un arī vietējie iedzīvotāji, kuri pie brīvības simbola kārtojuši savas dabiskās vajadzības. Šāda huligānisma gadījumā BTA apsolās izmaksāt pieminekļa apsaimniekotājiem 150 latu. Šī summa aprēķināta, ņemot vērā policijas izsaukuma izmaksas un iesaistīto darbinieku atalgojumu. BTA pieaicinās advokātu birojus un parādu piedzinējus, lai atgūtu šo summu no pārkāpējiem. Ja dabisko vajadzību kārtošanas gadījumi pie pieminekļa kļūs arvien biežāki, uzņēmums iecerējis palielināt piedzenamo summu, līdz tā sasniegs apjomus, kādi ārzemniekiem liksies pietiekami, lai nepārkāptu likumu.

BTA pārstāve Ilva Priedniece skaidro, ka citu nelaimju gadījumā uzņēmums izmaksās tādu apdrošināšanas atlīdzību, kāda būs nepieciešama, lai novērstu Brīvības pieminekļa bojājumus, taču ne vairāk kā miljonu latu. Rīgas pieminekļu aģentūras direktors Guntis Gailītis Dienai skaidro, ka apdrošināti ir gan pieminekļa konstruktīvie elementi, iekšējā un ārējā apdare, gan iekšējās inženiertehniskās komunikācijas, skulptūras un citi mākslinieciskie veidoli.

Līdz šim gan Brīvības pieminekļa vajadzībām apdrošinātājiem nav bijusi nepieciešamība atvērt savu maciņu. "Tā kā piemineklis nesen tika restaurēts, nopietnas nelaimes šo septiņu gadu laikā to nav piemeklējušas. Piemineklim tiek veikta regulāra apkope un tas arī viss," tā G.Gailītis. Tiesa, pašlaik tiek risināts jautājums par naudas piedzīšanu no kādas organizācijas, kas Lāčplēša dienā pie Brīvības pieminekļa rīkoja pasākumu, atstājot monumenta pakāji nopilinātu ar sveķiem. "To noņemšana ir ļoti laikietilpīgs un samērā dārgs process," saka G.Gailītis. Turpmāk ar šo un līdzīgu problēmu risināšanu nodarbosies BTA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas