Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Daļa rīdzinieku uz divām dienām var palikt bez ūdens

Maskavas ielas mikrorajonu iedzīvotājiem, kas dzīvo augstāk par otro stāvu, ceturtdien un piektdien var nebūt ūdens, jo tiks uzsākts Maskavas ielas ūdensvada atjaunošanas darbu pirmais posms, trešdien informēja _Rīgas ūdens _direktors Aivars Zants.

17. un 18.jūlijā būs traucēta ūdens piegāde daudzdzīvokļu namu augšējo stāvu iedzīvotājiem Purvciemā, Pļavniekos un Ķengaragā. A.Zants lēš, ka tas varētu skart ap 100 000 iedzīvotāju, tāpēc aicina cilvēkus jau laikus nodrošināt ūdens rezerves.

A.Zants skaidro, ka ūdens piegāde šajās dienās netiks pārtraukta, bet traucējumi būšot saistīti ar ūdens spiediena pazemināšanos. Rīgas ūdens aprēķinājis, ka ūdens spiediens varētu tikt vien līdz pirmo divu stāvu iedzīvotājiem. Pārējiem A.Zants iesaka uzkrāt ūdeni, piepildot vannu un spaiņus. Daudzdzīvokļu mājās esot pieejami arī laistīšanas krāni. “Nepieciešamības gadījumā ir iespējas ar cisternām piegādāt iedzīvotājiem ūdeni,” skaidro A.Zants un norāda, ka tas diez vai būšot nepieciešams.

Ja iedzīvotājiem nebūs pieejams ūdens no laistīšanas krāniem, tad jāzvana uz Rīgas ūdeni. Kā ūdens tiks piegādāts, tas tikšot izlemts, saņemot informāciju no iedzīvotājiem.

Līdz sestdienai ūdensapgādi paredzēts pilnībā atjaunot, taču būvdarbu dēļ Maskavas ielas mikrorajonos paredzama ūdens uzduļķošanās. “Šo ūdeni var izmantot, un tas nav kaitīgs,” skaidro A.Zants, tomēr iesaka pirms dzeršanas ūdeni uzvārīt.

Remontdarbu laikā paredzēti arī satiksmes ierobežojumi Maskavas ielā. Virzienā no t/c Dole uz centru būs slēgta viena braukšanas josla.

Nepieciešamību veikt ūdensvada rekonstrukciju nosaka Maskavas ielas ūdensvada sliktais tehniskais stāvoklis, kā arī Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda finansētā projekta “Ūdenssaimniecības attīstība Rīga, 3.kārta” noteiktie termiņi. Projekta finansēšanu 85% apmērā veic ES Kohēzijas fonds, savukārt atlikušos 15% finansē Rīgas dome un SIA “Rīgas ūdens”.

Maskavas ielas ūdensvada atjaunošanas darbi tiks veikti pa atsevišķiem posmiem un turpināsies līdz Eglaines ielai. Kopējais atjaunojamā ūdensvada garums ir 3,3 kilometri. Rīt un parīt paredzētie būvdarbi ietilpst rekonstrukcijas pirmajā posmā un esot “visievērojamākie”, turpmāko posmu atjaunošanā ūdens piegādes traucējumi nebūšot tik ievērojami un skars vien atsevišķas mājas un nelielus pieslēgumus, skaidroja A.Zants. Būvdarbus plānots pabeigt 2009.gada septembrī.

Šobrīd ūdensvada un kanalizāciju būvdarbi notiek arī Brīvības, Hanzas un Lielirbes ielā, savukārt Šampēterī noris kanalizācijas tīkla paplašināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas