Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Daugavā sācies kuģu laiks

Maršruti saglabāti, biļešu cenas krīzes iespaidā samazinātas.

Sākoties tūrisma sezonai, Daugavas krastā kā ierasts piestājuši vairāki pasažieru kuģīši, kas atpūtniekus vizinās pa upi. Savukārt maija beigās Rīgas kanālā tiks nolaisti divi uzņēmēja Aiņa Čaunāna izlolotie koka kuģīši. Tiesa, laivu trūkuma dēļ uzņēmējs atteicies no maršruta starp Zaķusalu un Spīķeriem. Visi aptaujātie uzņēmēji atzīst, ka krīzes laikā spiesti pazemināt biļešu cenas, un tas nozīmē, ka rīdziniekiem un viesiem caurmērā stundu garā ekskursija šovasar kļūs pieejamāka.

Krastmalā piestājušo kuģīšu Liepāja, Vecrīga un Misisipi maršruti šogad nav mainījušies, stāsta viens no to īpašniekiem Gundars Ūdris. Kuģītis Vecrīga stundas braucienā dosies līdz jūras vārtiem, savukārt Liepāja līdz Dienvidu tiltam un brīvdienu rītos uz Mežaparku. Vakaros abi vedīs interesentus līdz Daugavas ietekai jūrā, un brauciens ilgs divas stundas. Peldošais restorāns Misisipi vairāk apkalpos banketus, taču atseviškos laikos apkalpos ierastos maršrutus. Arī kuģīšu Jelgava un Jūrmala maršruti nav mainījušies. Jelgava dosies divu stundu garā braucienā līdz Rīgas jūras līcim, bet Jūrmala stundu vizināsies pa Daugavu, metot līkumu ap Zaķusalu. Savukārt brīvdienās ar kuģīti Jelgava varēs aizbraukt līdz Mežaparkam, stāsta kuģīšu saimnieks Iļja Ļitvinko.

No 1.maija darbību atsācis arī kuģītis New Way, kas kursē starp Rīgu un Jūrmalu. Divarpus stundu garais ceļojums sākas krastmalā pie Lielā Kristapa un noslēdzas Majoros. Kuģītis kursē katru dienu.

Gan G.Ūdris, gan I.Ļitvinko stāsta, ka krīzes iespaidā samazinātas biļešu cenas – ja pērn tās bija četru piecu latu robežās, tad šovasar brauciena cena ir trīs lati. Kuģīša New Way cenas šosezon paliks nemainīgas: Ls 10 pieaugušajiem un Ls 5 bērniem par braucienu no Rīgas, bet Ls 5 un Ls 3 par stundas braucienu augšup un lejup pa Lielupi.

Savukārt Rīgas kanālā šovasar kursēs trīs koka kuģīši, stāsta A.Čaunāns. Pirmie divi – Darling un Maria – darbu varētu sākt 27.maijā, bet trešais, kas vēl atrodas darbnīcā, tiem pievienosies 20.jūnijā. Kuģīšu maršrutā būs sešas piestātnes – pie Nacionālās operas, pie Bastejkalna, pie spīķeriem, pie Lielā Kristapa, Andrejostā un esošajā piestātnē pie Rīgas brīvostas pārvaldes. Biļešu cenas par stundas braucienu būs zemākas, nekā tika prognozēts pērn rudenī: pieaugušajiem biļete maksās Ls 4, bērniem un pensionāriem – Ls 2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas