Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Dienvidu tilta būvnieki atvērti neatkarīgu ekspertu vērtējumiem

Celtniecības darbu ģenerāluzņēmējs AS Dienvidu tilts uzņemas pilnu atbildību par Dienvidu tilta pirmās kārtas celtniecību un garantē pilnīgu paveikto darbu kvalitāti un izmantoto materiālu atbilstību projektam. Šādu paziņojumu kompānija izplatījusi pēc ziņām medijos. _Neatkarīgā Rīta avīze _piektdien atsaucas uz ārvalstu ekspertiem, kas iesaka piesaistīt tilta izturības novērtēšanai neatkarīgus ekspertus. Kompānija piektdien paziņojusi, ka ir atvērta ikviena eksperta sniegtajam slēdzienam un sniegs tiem visu nepieciešamo informāciju par tilta tehniskajiem rādītājiem.

“Lai stiprinātu ticību jaunuzceltajam tiltam un respektējot vēlmi iepazīties ar objektu, mēs aicinām ikvienu sertificētu Latvijas vai ārvalstu ekspertu sniegt savu slēdzienu. Lai to varētu izdarīt, esam gatavi iesniegt visu nepieciešamo projekta dokumentāciju. Jaunu ekspertu klātbūtne un viedoklis palīdzēs nest labās ziņas tālāk,” teikts paziņojumā.

Diena jau rakstīja, ka pēc tilta izturības pārbaudes, tas ieliecās un deformācijas saglabājās.

“Tilts ir drošs un gatavs nodošanai ekspluatācijā,” uzsver būvnieki.

Viņi paskaidro, ka slogošanā ar smago automašīnu izvietošanu starp tilta balstiem, iegūts ļoti labs rezultāts. “Attiecīgajā brīdī tilta ieliece bija mērāma sākot no 5 milimetriem un beidzot ar 185 milimetriem. Šis ir ļoti labs rezultāts, īpaši ņemot vērā faktu, ka noslogojums vidēji bija divas reizes lielāks, nekā tas būs novērojams ikdienā,” pamato Dienvidu tilts.

Būvnieki arī uzsver, ka praktiskie rezultāti no teorētiski prognozētajiem drīkst atšķirties par 10 %. Dienvidu tilta gadījumā tas bijis 1% robežās.

Tilta svinīgā atklāšana ir plānota dienu pirms valsts svētkiem – 17.novembrī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas