Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Durvis ver vērienīgā izstāde Skola 2009

No šodienas līdz svētdienai, 1.martam, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala jau 15.gadu notiks gada nozīmīgākais izglītības pasākums — izstāde Skola.

Četrās dienās apmeklētāji varēs iepazīties ar valsts un privāto augstskolu, vidusskolu, koledžu un arodskolu piedāvājumiem, kā arī dažādiem mācību centriem, valodu un citiem kursiem, tālmācības un estudiju iespējām. Izstādē izglītības iestādes prezentēs jaunas mācību programmas, kas tiks piedāvātas 2009./2010. mācību gadā, savukārt vairākas bankas informēs par studentu kreditēšanas iespējām. Izstādē piedalīsies arī ārvalstu izglītības iestādes.

Skola 2009 organizatoru pārstāve izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 mediju koordinatore Inese Libere stāsta, ka, tāpat kā pērn, arī šogad izstādes laikā Ķīpsalā norisināsies profesionālās meistarības konkurss Jaunais profesionālis 2009, kurā Latvijas profesionālo skolu audzēkņi sacentīsies apgūtajās prasmēs. Paredzēti arī profesiju paraugdemonstrējumi. "Šis konkurss jau pagājušajā gadā izpelnījās lielu atsaucību, jo tajā ir iespēja vērot ļoti atraktīvas norises. Pērn tā, piemēram, bija jauniešu darinātu skolas tērpu modes skate, šogad izstādes apmeklētāji varēs būt liecinieki rekordsviestmaizes pagatavošanai," stāsta I.Libere.

"Izstādi Skola ik gadu vienlīdz čakli apmeklē kā rīdzinieki, tā lauku jaunieši, bet lauciniekiem iespēja iegūt visu nepieciešamo informāciju vienuviet ir īpaši svarīga," saka I.Libere. Lai gan finansiālo grūtību dēļ atsevišķas pašvaldības šogad varētu apsvērt atteikšanos no skolēnu nogādāšanas izstādē ar pašvaldības transportu, izstādes organizatori cer, ka visi interesenti tajā tomēr nokļūs. Pērn izstādi apmeklējuši vairāk nekā 37 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas