Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Ar Ždanoku un Mamikinu priekšgalā Rīgas ielās iziet krievu skolu aizstāvji

Sestdien Rīgā krievu skolu aizstāvju protesta pasākumā pulcējušies apmēram 5000 dalībnieku, novēroja aģentūra LETA. Gājiena sākumā dalībnieku skaits bija apmēram 1000 cilvēku, bet vēlāk gājienam pievienojās vēl daudzi. Valsts policijas pārstāvis aģentūrai LETA sacīja, ka gājienā piedalās apmēram 5000 dalībnieku. Gājienā piedalās dažāda vecuma cilvēki, tostarp bērni. Dominē sarkanā krāsa, jo gajiena dalībniekiem izdalīti Krievu skolu aizstāvības štāba sarkanie karogi uni baloni. Vairāki gājiena dalībnieki nes arī uz vietām Saeimā pretendējošās Latvijas Krievu savienības karogus, plakātus un citus atribūtus, kuros latviešu un krievu valodās pausta aizstāvība krievu valodai un tās izmantošanai mācību iestādēs.

Pirms gājiena klāteošajiem aktīvi tika dalītas nozīmītes un lapiņas ar četru dziesmu tekstu vārdiem. Pasākuma priekšgalā soļo Latvijas Krievu savienības (LKS) līdere Tatjana Ždanoka un Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins.

Vērojams arī liels daudzums policistu - apmēram desmit policijas automašīnas atrodas pie Dailes teātra, tāpat patrulē policisti formās un civilajā apģērbā.

Protesta gājiens ar nosaukumu Mūsu izvēle sākās plkst.12 pie Dailes teātra, turpinājās pa Bruņinieku ielu un tālāk pa Baznīcas ielu līdz Esplanādei, kur noslēgums plānots laukumā pie Raiņa pieminekļa.

Aicinot apmeklēt protesta akciju, LKS cilvēkus biedē ar "katastrofālām izglītības valodas reformas sekām". LKS ieskatā, šāda reforma ne tikai būtiski pazemināšot zināšanu līmeni un palielināšot stresa līmeni, bet arī pazemināšot skolēnu ieinteresētību mācībās, kas savukārt novestu pie bērna nokļūšanas "sliktā kompānijā".

LKS uzskata, ka Saeimā jau apstiprinātās reformas patiesais mērķis esot "krievu sabiedrības pilnīga degradācija un asimilācija, turklāt reforma veicinot nacionālo un etnisko konfliktu sabiedrībā".

LKS savā vēlēšanu programmā kā vienīgo mērķi izglītības jomā ir noteikusi atjaunot Saeimā frakciju, kuras uzdevums būtu cīņa par krievu izglītības saglabāšanu. Savā programmā viņi sola turpināt "arvien stiprākas masu akcijas valsts pilsētu ielās".

Top komentāri

incanti
i
Krievijas elite - gan naudīgie, gan pie varas augšām esošie sūta savus bērnus mācīties uz Angliju, Ameriku, Vāciju. Un tie visi mācīsies šo valstu valodās, ne krievu valodā.....un neviens no viņiem nebaidās, ka šo bērniņi ārzemēs mācoties degradēsies vai kļūs debili.....
Jopcik
J
Krievijā šī zānoka būtu atrāvusies ar steku pa muti un momentā iebāzta kamerā! Šeit viņa var atļauties visu ko grib!!! Vai tāpēc, ka mums pie varas ir kremļa sulaiņi???
Mamutīkinam, Žadnokai un citiem
M
Nesaprotu ko šie izdzimteņi Latvijā meklē. Visu to var Krievijā dabūt, tā kā, tinaties vien prom no šīs zemes un valsts!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas