Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

FOTO: "Monopola" laukumā Brīvības piemineklis, Pēterbaznīca, Melngalvju nams

Sacenšoties ar citām pasaules pilsētām, Rīga ir iekļuvusi jaunajā galda spēles _Monopols _versijā, liecina šodien izplatītie balsošanas rezultāti. Tās pilsētas, kuras ir nokļuvušas uz jaunās spēles laukuma, noteica balsojums visā pasaulē.

Spēļu un rotaļlietu ražotāja, kompānijas Hasbro, kas ir arī Monopola spēles autortiesību turētājs, mājas lapā publicētā informācija liecina, ka Rīga balsojumā ierindojusies otrajā vietā, līderes pozīciju atstājot Kanādas pilsētai Monreālai. Labie rezultāti balsojumā nodrošina Monreālai un Rīgai spēles visvērtīgākos laukumus.

Rīga ir vienīgā Baltijas valstu pilsēta, kurai izdevies iekļūt jaunās spēles versijā. Nedz Viļņa, nedz Tallina, kas arī piedalījās balsojumā, tomēr nav savākušas pietiekamu balsu skaitu.

"Nododot balsošanai tik plašu pilsētu spektru, mums nebija ne jausmas, kāds varētu būt gala iznākums spēles laukumā. Mēs esam saviļņoti par jūsu lielo panākumu un Rīgas vietu uz Monopola pasaules spēles laukuma," norādījusi Monopola Pasaules izdevuma zīmola vadītāja Helēna Mārtina.

Jaunās spēles versijā kopumā iekļautas 22 pasaules pilsētas, bet par šādu iespēju cīnījās kopumā vairāk nekā 60 pilsētu. Ikviens šā gada sākumā īpašā akcijā tikai aicināts atbalstīt tieši Rīgu, tādējādi palīdzot Latvijas galvaspilsētai iekļūt populārās spēles versijā.

Jaunā Monopola spēle veikalu plauktos parādīs jau augusta beigās. To plānots izdot 50 valstīs un 37 valodās, tai skaitā latviešu valodā.

Monopola spēle tika radīta 1935. gadā ASV ekonomiskās krīzes laikā, kad tā kļuva ļoti populāra, un kopš tā laika ir pārdoti 250 miljoni spēles eksemplāru 103 valstīs 37 valodās, teikts Monopola spēles Preses centra izplatītajā informācijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ojārs Kalniņš, Latvijas Institūta direktors

Ojārs Kalniņš, Latvijas Institūta direktors

"Tas ir milzīgs sasniegums un milzīga reklāma Rīgai un Latvijai. Tas, ka tik daudzi cilvēki balsoja, parādīja, ka pasaules fonā mēs kā mazāka valsts tomēr varam sasniegt lielas lietas. Ilgstošais efekts ir tas, ka jaunā paaudze, kas spēlēs šo spēli jau no bērnības dienām, zemapziņā sāks saprast, ka Rīga ir svarīga pilsēta. Ceru, ka, spēlējot šo spēli, cilvēki ies uz internetu un papildus interesēsies par Rīgu. Tas arī sakrīt ar mūsu topošo zīmola stratēģiju, jo varam izmantot Rīgu, lai popularizētu visu Latviju."

Almers Ludviks, Rīgas domes vicemērs

"Tā ir viena no oriģinālām iespējām veicināt pilsētas atpazīstamību pasaulē. Balsojuma rezultāts parāda, ka Rīga ir Baltijas metropole un mums ir pa spēkam atrasties starp tādām lielpilsētām, kā Parīze, Ņujorka, Londona, Roma"

Ēriks Stendzenieks, reklāmas aģentūras "!Mooz" radošais direktors

Mēs nekad neizmērīsim ekonomiskā izteiksmē, cik tas mums ir ienesis, bet tas pilnīgi noteikti ir ieguvums. Pasaules populārākajā prāta spēlē pat cilvēkam, kurš neko daudz nezina par Rīgu, rodas priekšstats, ka tā ir kāda svarīga pilsēta. Tas kaut kur nogulsnējas, un gadu gaitā sasummēsies, veidojot labu tēlu. Noteikti nevajag pārvērtēt, ka viena Monopola spēle uzreiz varēs atrisināt Rīgas tēla problēmas, bet tas noteikti ir līdzvērtīgi mazai reklāmas kampaņai. Patīkami pārsteidz, ka Rīga un visa Latvija īsā laikā sasparojās un apmainījās ar īsziņām un e-pastiem, mobilizējoties un parādot, ka var saņemties kopējam mērķim.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas