Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Rīgas Centrāltirgus teritorijā sākta kiosku demontāža

Rīgas pašvaldība otrdien sākusi demontēt Rīgas Centrāltirgū (RCT) pie Gogoļa ielas nelikumīgi izbūvētos kioskus un nojumes. Šāds lēmums pieņemts, jo pašvaldība neredzēja iespēju turpināt sadarbību ar nomnieku, kura teritorijā notika nelikumīgas darbības – nelegāla cigarešu tirdzniecība, kā arī šī vieta ilgstoši bija visnesakoptākā visā Centrāltirgū, portālu Diena.lv informē Rīgas domē.

"Absolūti nav pieņemami, ka Centrāltirgū atrodas būves ar nelegālu statusu, tāpēc sākta to demontāža. 12 būves tiks nojauktas tuvāko divu nedēļu laikā, pārējās – līdz 9. martam," žurnālistus informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Rīgas mērs norādīja, ka pēc teritorijas atbrīvošanas no nelegālajām būvēm par tās tālāko labiekārtošanu būs atbildīga Rīgas Centrāltirgus vadība. "Šis varētu būt publisks laukums, kurā varētu notikt dažādi pasākumi. Aicinu ikvienu vērsties pie mums ar idejām un priekšlikumiem," sacīja Burovs.

Tāpat Rīgas domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka nopietni jāstrādā pie tā, lai nelegālā cigarešu tirdzniecība nepārceltos uz citām teritorijām, tāpēc plānots šo jautājumu pārrunāt ar Valsts policiju, Rīgas pašvaldības policiju, kā arī Rīgas Centrāltirgus un Rīgas starptautiskās autoostas pārstāvjiem. Burovs arī norādīja, ka Rīgas pašvaldība atbalsta kriminālatbildības ieviešanu par nelegālu tabakas izstrādājumu tirdzniecību.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) uzsvēra, ka nav pieļaujama šādu noziedzības perēkļu uzturēšana un šādai aktīvai rīcībai būtu vajadzējis būt jau pirms vairākiem gadiem. Ministrs norādīja, ka viena no viņa prioritātēm, sākot darbu ministra amatā, bijusi cīņa pret nelegālu alkohola un tabakas izstrādājumu tirdzniecību. "Tagad kopā esam nonākuši pie infrastruktūras sakārtošanas, likvidējot vietas, kur slēpties nelegālajiem tirgotājiem. Ceru, ka Saeimā arī tiks atbalstīta iniciatīva par grozījumiem Krimināllikumā," sacīja Ģirģens, piebilstot, ka tālāk nopietni jārisina arī jautājums par kabatzagļiem, ieviešot vairāk patruļu un videonovērošanas kameru.

Rīgas pilsētas izpilddirektors un RCT kapitāldaļu turētājs Juris Radzevičs uzsvēra, ka RCT jānodrošina, lai nelegālā tirdzniecība nenotiktu arī pēc šo būvju nojaukšanas. Lai to varētu sekmīgi paveikt, policijai jāstrādā kopā ar RCT apsardzi, kā arī iedzīvotājiem vajadzētu aktīvi ziņot par novērotajiem nelegālās tirdzniecības gadījumiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte norādīja, ka šī nelegālās tirdzniecības problēma ir ne tikai Rīgas Centrāltirgū, bet visā valstī. "To var sakārtot ar izmaiņām likumdošanā, kā arī policijai aktīvi sadarbojoties ar pašvaldībām. Šis ir piemērs, kā sadarbojoties var risināt problēmu," pauda Šulte.

Jau vēstīts, ka RCT pagājušā gada nogalē paziņoja teritorijas nomniekam SIA Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā par vienpusēju zemes nomas līguma izbeigšanu ar 14.janvārī, ievērojot to, ka ir pārkāpti tirgus iekšējās kārtības noteikumi.

Rīgas domes Īpašuma departaments vairākkārt pieprasīja SIA Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā nekavējoties atbrīvot iznomāto zemesgabalu Nēģu ielā 1 no būvju lietotājiem un kustamās mantas, kas atrodas būvēs, kā arī demontēt uz zemesgabala esošās patvaļīgās būves - kioskus un nojumes. Tika norādīts - ja darbi netiks veikti, tad Rīgas domes Īpašuma departaments 13. janvārī sāks demontēt patvaļīgi izbūvētās būves, kas atrodas uz iznomātā zemesgabala.

Top komentāri

Nejēga
N
Var vienkārši nojaukt, nav vajadzīga DEMONtāža. Mācies sadzīvot ar parasto, skaisto latviešu valodu!
opītis
o
Demontēt ir "izjaukt pa daļām". Pēc foto te rupji nojauc, daļas nesaglabājot veselas, noārda.
rekur
r
Uz nelegālo cigarešu tirdzniecību tas nekādi neiedarbosies, jo tā notiek ļoti plašā mikrorajonā. Pāries no viena stūra uz otru. Bez tam, pastāvīgie pircēji zvana saviem Dīleriem un viņiem pienes klāt sarunātā vietā. Tā ir vesela nelegāla tirdzniecības sistēma un nevis viens sīks placītis. Un visa cēlonis ir pilsoņu nabadzība un cigarešu dārdzība. Cēloni jau neviens nav izskaudis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas