Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Gada nogalē sāks būvēt Akropoli

Neraugoties uz krīzi, lietuvieši nav atmetuši ieceri pie Dienvidu tilta uzcelt mega lielveikalu. Ir notikusi pozitīva attīstība — tā pēc vairāku labojumu veikšanas daudzfunkcionālā tirdzniecības, izklaides un biroju centra Akropole projektā tā autoriem — arhitektu birojam Nams — atzina Rīgas galvenais arhitekts Jānis Dripe. Tā kā saņemt kopumā atbalstošs spriedums, centra attīstītāji — lielveikalu tīkla Maxima īpašnieki Vilniaus prekyba plāno jau līdz šā gada nogalei sākt centra būvniecību.

Diena jau rakstījusi par ieceri Maskavas ielā 257, bijušās Rīgas porcelāna rūpnīcas teritorijā, uzbūvēt vērienīgu iepirkšanās centru ar atsevišķām biroju ēkām un daudzstāvu autostāvvietām, kas līdzinātos Lietuvā — Viļņā, Kauņā un Klaipēdā jau esošajiem centriem. Tajos viens no centrālajiem elementiem ir slidotava, kas atrodas pašā tirdzniecības parka vidū. Projekta īstenošanā varētu tikt ieguldīti ap 175 miljonu latu. Attīstītāji cer, ka objektu, kura kopplatība ir aptuveni 200 tūkstoši m2, izdosies "uzraut visu uzreiz".

Ceturtdien projekta autori kolēģijai šo būvniecības ieceri prezentēja jau trešo reizi. Balstoties uz iepriekšējās sanāksmēs paustajām iebildēm, ieceres autori bija padziļināti pievērsuši uzmanību teritorijas vēsturiskā mantojuma jeb veco ēku integrēšanai jaunbūvējamajā kompleksā, kā arī apsvērt iespēju nedaudz mainīt jaunā objekta arhitektoniski vizuālo veidolu. Gan J.Dripe, gan citi kolēģijas locekļi atzina, ka kopumā piedāvājums ir uzlabojies. Par projektētāju piedāvājumu atsevišķas kompleksa celtnes būvēt līdz pat 13 stāvu augstumam, tādējādi veidojot vertikālus akcentus, J.Dripe gan norādīja, ka kolēģija galīgo lēmumu varēs dot tikai gada beigās. Tad varētu būt pabeigta Daugavas labā krasta vīzija teritorijai no Salu tilta līdz topošajam Dienvidu tiltam, kurā būs redzami jau izstrādātie projekti. Pēc J.Dripes teiktā, tas ļaus saprast, kas šim rajonam ir nepieciešams un kas ne.

Par spīti tam, ka Rīgas domes satiksmes departaments ir atbalstījis ieceri Akropoles tuvumā ierīkot dzelzceļa pieturvietu, vairākiem kolēģijas dalībniekiem palika neatbildēti līdzšinējie jautājumi par projekta ietekmi uz infrastruktūru. Kā norādīja pilsētplānotājs Edgars Bērziņš, uzlabotajā projekta variantā satiksmes organizācija vienalga neliekas pietiekami skaidra. Uz to projekta attīstītāju pārstāvis Latvijā — Akropolis LV — valdes loceklis Vjačeslavs Kostigovs norādīja: "Gājējiem šķēršļus neliksim."

Kolēģijas atzinību izpelnījās arī projektētāju iecere, vadoties no iedzīvotāju aptaujas, kādu no daudzfunkcionālā centra ielām vai laukumiem nodēvēt bijušās porcelāna rūpnīcas īpašnieka Kuzņecova vārdā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas