Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Grozīs kuģošanas noteikumus

Diena jau rakstīja, ka RAPLM jūlija sākumā atteicās reģistrēt šos noteikumus, jo tie regulē kuģošanas līdzekļu satiksmi pilsētas kanālā un paredz prasības, kādām jāatbilst kuģošanas līdzekļa gabarītiem, lai gan visu kuģošanas līdzekļu satiksmes kārtību valsts iekšējos ūdeņos nosaka Ministru kabineta noteikumi. Saskaņā ar tiem RD ir tiesības noteikt tikai vietas, kurās kuģošanas līdzekļu vadītājiem ir aizliegts vadīt kuģošanas līdzekli, bet ne regulēt citus jautājumus. Ja pašvaldība noteikumus atceltu, spēkā paliktu līdzšinējā kārtība, proti, kuģošana kanālā aizliegta vispār.
Ja nebija likumīgi, pamainīsim nosaukumu un piekoriģēsim pāris punktus, un gan jau aizies, — aptuveni tā Rīgas dome iecerējusi izvairīties no Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) aicinājuma atcelt maija beigās apstiprinātos kuģošanas noteikumus pilsētas kanālā. Otrdien par šo noteikumu grozījumiem lems domes satiksmes komitejas deputāti.

Tomēr, kā liecina satiksmes komitejai sagatavotā informācija, noteikumi netiks atcelti, tikai nedaudz pamainīti. Proti, tie vairs nebūs noteikumi "Par kuģošanas līdzekļu satiksmi Rīgas pilsētas kanālā", bet gan "Par pilsētas kanāla aizsardzību un kuģošanas ierobežojumiem". Satiksmes departamentam būs kanālā jāizvieto arī navigācijas zīmes, ko iepriekšējie noteikumi neparedzēja. Taču pārējais netiks mainīts: pa kanālu kuģot varēs mazizmēra kuģošanas līdzekļi ne garāki par astoņiem metriem (izņemot ūdens motocikli), bet ar īpašām atļaujām — arī garāki, un tiem būs jāpārvietojas pa straumei virzienā no Centrāltirgus uz Andrejostu.

Tieši šie ierobežojumi radīja konfliktu starp pašvaldību un daļu kuģotāju, un uzņēmējam Ainim Čaunānam liedza iespēju pilsētas kanālā pārvadāt tūristus, jo viņa koka kuģi ir 12 metru gari un Latvijas Jūras administrācija (LJA) pasažieru pārvadājumus pa kanālu ļauj veikt tikai pret straumi — virzienā no Andrejostas uz Centrāltirgu. Protestējot pret šiem noteikumiem, A.Čaunāns vērsās RAPLM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

"DIENA" JAU RAKSTĪJA:


Liek atcelt kuģošanas noteikumus kanālā (03.07.2008.)

Kanāla kuģošanas noteikumos Jūras administrācijas ieteikumi nav ņemti vērā (27.05.2008.)

Birks: Deputāti kanāla kuģošanas noteikumus padarīja nebaudāmus (19.05.2008.)


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas