Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Izpildvara atbild: Par bedrainām ielām un pagalmiem

Lasītājs jautā: Gandrīz pašā Purvciema centrā pie Sesku ielas atrodas Skaņu iela, kurai vēl nekad nav bijis seguma. Tā ir izveidota uz melnzemes. Visa iela ir neizbraucama. Vai nevarētu atvest granti un nogreiderēt?

Satiksmes departaments atbild: Rīgas domes Satiksmes departamenta Transporta būvju uzturēšanas nodaļas pārstāvji ir klātienē apsekojuši šo ielu, nolemjot veikt brauktuves seguma greiderēšanas darbus ar jauna materiāla papildināšanu.

Lasītājs jautā: Gribētu saņemt atbildi arī par Beberbeķu ielas posmu starp Jūrmalas gatvi un Slokas ielu. Kurzemes rajona izpilddirekcija pirms kāda laika (~5gadi) apsolīja noasfaltēt šo ielas posmu un lielāko daļu ielas arī noasfaltēja, bet diemžēl palika nepabeigti kādi pāris 100 m. Šie nenoasfaltētie metri kļūst arvien neizbraucamāki un neizstaigājamāki it īpaši lietus un sniega sezonās. Šajā posmā nav arī apgaismojuma, līdz ar to šī vieta rudenī un ziemā ir īpaši bīstama kājāmgājējiem.

Satiksmes departaments atbild: Rīgas domes Satiksmes departamenta Transporta būvju uzturēšanas nodaļas pārstāvji ir klātienē apsekojuši šīs ielas posmu konstatējot, ka brauktuves šķembu segums minētajā posmā ir salīdzinoši labā stāvoklī un remontdarbi situācijas uzlabošanai nav nepieciešami. Lai Beberbeķu ielas posmam uzklātu asfaltbetona segumu, nepieciešams veikt šī posma rekonstrukciju pēc iepriekš izstrādāta būvprojekta. Ierobežotā Rīgas pašvaldības finansējuma dēļ šogad būvprojekta izstrādi nebūs iespējams uzsākt.

Lasītājs jautā: Nogriežoties pa labi aiz Traumatoloģijas slimnīcas un nokļūstot pie ceļu sazarojuma pa kreisi būs Ozolu iela, kas pēc krietnas lavierēšanas ap bedrēm un brauciena pa kalniem un ieplakām novedīs Jūs pie Pededzes ielas (no trolejbusa pieturas "Ozolaine" gar Duntes Ozoliem ved uz Patversmes ielu un Jūras medicīnas centru). Jums būs grūti izšķirties par to, kura no abām ir bedraināka.

Satiksmes departaments atbild: Rīgas domes Satiksmes departamenta Transporta būvju uzturēšanas nodaļas pārstāvji ir klātienē apsekojuši šīs ielas, nolemjot veikt bedrīšu remontu asfaltbetona brauktuves segumam.

Lasītājs jautā: Sarkandaugavā, kur no Viestura prospekta, pabraucot garām pašvaldības policijai, nogriežas pa kreisi deviņstāvu māju virzienā, autovadītāji sākuši braukt pa zaļo zonu, jo gar vienu malu visu laiku stāv mašīnas. Šajā zaļajā zonā atrodas kanalizācijas lūka, kas ir pamatīgi izdangāta.

Satiksmes departaments atbild: Transportlīdzekļa novietošanu pilsētas zaļajā zonā kontrolē pašvaldības policija, tāpēc aicinām ar šo informāciju vērsties policijā.

Lasītājs jautā: Pagājušajā nedēļā vairākas reizes braucu uz morgu (to, kurš ir pilsētas galvenais un atrodas pie Gaiļezera). Ceļš uz turieni ir tāds, ka mašīnu var salauzt. Man acu priekšā viens nolauza riteni un gandrīz zārks izkrita ārā. Es jau saprotu, ka šī nav un nevar būt prioritāra iela (laikam tā pat skaitās iekšējā teritorija - tiešām nezinu), taču no trešās puses - zini, cilvēki uz turieni nebrauc nebūt ne ļoti priecīgā noskaņojumā un ja man tur braucot vēl arī ir jādomā, kā nenolauzt riteni mašīnai, tas šķiet par daudz prasīts. Pie sevis atcerējos - par valsts (pilsētas) kvalitāti liecina tās attieksme pret bērniem un sirmgalvjiem. Man gribētos papildināt - arī pret aizgājušajiem un šajā gadījumā - viņu tuviniekiem. Man liekas, ka daudz jau nu budžeta līdzekļu tas neprasītu, bet cilvēki, kuriem ir jābrauc uz morgu vismaz neriskētu salauzt mašīnu un bedrēs "pazaudēt" aizgājēju ar visu zārku. Tas tikai būtu cienīgi attieksmē pret cilvēkiem, kuriem tāpat jau nav viegli. Turklāt es domāju (spriežot pēc mašīnu daudzuma, kas tur bija visās reizēs, kad uz turieni braucu) patiesībā uz turieni ceļu mēro pietiekami daudz cilvēku, kas protams cer, ka brauc uz turieni vienīgo reizi, bet pie viena viņi visi klusiņām vēl arī nopūšas un domās velta ne vienu vien epitetu Rīgas domei.

Izpilddirekcija atbild: Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas darbinieki pārbaudīja piebraucamā ceļa tehnisko stāvokli no Juglas ielas uz Gaiļezera slimnīcas kompleksa morgu un konstatēja, ka tas ir labs. 2009.gada otrajā pusgadā paredzēts sniegt palīdzību Gaiļezera slimnīcas kompleksam un veikt ceļa seguma bedrīšu remontu 460 m2 platībā gar Onkoloģijas centru esošajam ceļam no Hipokrāta ielas puses.

Lasītājs jautā: Mūsu pagalmu ieskauj 4 mājas: Zemgaļu ielā 21, 21a, 23 un 23a, asfalta segums gadu gaitā kļuvis gana bedrains, mežģījas gan cilvēki, gan auto. Talkas dienā vācām apkārtnē akmenīšus, šķembas un aizbērām pāris lielāko bedru.

Izpilddirekcija atbild: Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijā saņemts signāls par sliktā tehniskā stāvoklī esošo asfaltbetona segumu piebraucamajam ceļam un pagalmam starp dzīvojamām mājām Zemgaļu ielā 21, 21A, 23 un 23A. Tā kā piebraucamais ceļš un pagalms atrodas uz mājām piesaistītiem zemes gabaliem un ir dzīvokļu īpašnieku īpašums, tad to sakārtošana jāveic par dzīvokļu īpašnieku līdzekļiem. Šogad izpilddirekcijai iekškvartālu ceļu remontdarbiem Rīgas dome iedalījusi nepietiekamu finansējumu, tādēļ palīdzību sniegt neveram. Augstākminētā objekta asfaltbetona seguma remontēšanai ir iesniegts finanšu pieprasījums 2011.gadam. Pēc finanšu līdzekļu iedalīšanas tiks noteikta veicamo remontdarbu prioritārā kārtība.

Lasītājs jautā: Informēju, ka Sarkandaugavā, pie Viestura pr. 35 iebraucamais ceļš sētā ir ar bedrēm, kā rezultātā auto apbraucot tās, brauc pa zaļo zonu tuvu priežu un liepu saknēm. Lūdzu ziņojiet Rīgas Domei, lai taču beigu beigās salabo gājēju celiņu turpat blakus transformatora būdai.

Izpilddirekcija atbild: Iebraucamā ceļa seguma stāvoklis ir ievērojami pasliktinājies 2008.-2009.gada  ziemas laikā, tādēļ iepriekšējā gada remontdarbu programmā tā atjaunošana netika paredzēta. Ziemeļu rajona izpilddirekcija  savu finansiālo līdzekļu ietvaros arī  turpmāk plānos iespējamos remontdarbus un  atbilstoši  „Publisko iepirkumu likuma” prasībām veiks  iepirkuma procedūru.  Piebraucamais  ceļš pie Viestura prospekta 35 ir iekļauts remontdarbu programmā un šogad tiks remontēts.

Lasītājs jautā: Dzīvoju A.Deglava ielā 156-111. Varu Jūsu reportieri uzaicināt paviesoties ar fotoaparātu pie mūsu nama piebrauktuves. Šeit jau vairs neiet runa par jaunām bedrēm pēc pēdējās ziemas, bet par pilnīgu nolaidību. Regulāri jāremontē kanalizācijas lūkas, jo tās "izlīdušas" no asfalta tā, ka automašīnām plēš sliekšņus un bojā dzinējus. Arī pašas lūkas tiek šī iemesla dēļ norautas. No asfalta seguma atlicis tikai ap 50 %. Divus gadus atpakaļ pie citām šī mikrorajona mājām piebrauktuves tika rekonstruētas, bet mūsu mājai pietrūka līdzekļu. Solīja nākošā gadā, bet solījumi jau nav lai tos turētu. Tagad nav, droši vien, līdzekļu krīzes dēļ. Tā kā cerību neizmežģīt potītes un nebojāt auto kūst kā pavasara sniegs. Cik atceros, tad pagājušā gadā tika vākti iedzīvotāju paraksti nama apsaimniekotājam ar aicinājumu jautājumu risināt, bet nekādas atbildes nesaņēmām.

Izpilddirekcija atbild: Atbildot uz Jūsu iesniegumu paskaidroju, ka Latgales priekšpilsētas izpilddirekcija iekškvartālu piebraucamo ceļu remontdarbus plāno saskaņā ar apsaimniekotāja, šajā gadījumā Rīgas pašvaldības SIA „Pļavnieku nami” iesniegto prioritāro objektu (adrešu) sarakstu pilsētas budžetā piešķirtā finansējuma ietvaros. Adrese A.Deglava 156 ir iekļauta kopējā sarakstā, bet, ņemot vērā krasi samazināto finansējumu iekškvartālu ceļu remontdarbiem 2009.gadam, remontdarbi šogad šajā adresē nav paredzēti.

Lasītājs jautā: Viens piemērs bedrainam pagalmam ir Dzirciema 67, iebrauktuve no Vaidelotes ielas, Dzirciema 69 un 71, iebrauktuve no Dzirciema un Buļļu ielas. Bedru dēļ pat taksometri atsakās iebraukt pagalmā un, ja nezinātājs iebrauc, atklāti izrāda neapmierinātību, ka tiek lauztas mašīnas. Vieglās automašīnas nevar izbraukt, neskrāpējot automašīnas apakšu. Jau 2007. gadā tika rakstīta vēstule pašvaldībai, toreiz atbildēja, ka varbūt iekļaus 2008. gada budžetā. Būtu labi, ka pašvaldība vismaz varētu aizbērt bedres ar šķembām, pat neliekot asfaltu, jo situācija ir nepatīkama.

Kurzemes rajona izpilddirekcija divu dienu laikā nespēja sniegt atbildēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas