Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ja skries kaili, policija sola sodīt

Nav skaidrs, vai TV6 viena gada jubilejas svinībām par godu piektdien vakarā iecerētais pliko skrējiens Vecrīgā neizrādīsies tikai mārketinga triks. TV6 sabiedrisko attiecību koordinatore Marta Zandersone sīkāk pasākuma detaļas neatklāj, vien saka: "Nāciet, paši redzēsiet." Savukārt Rīgas domē (RD) pasākuma pieteikums nav iesniegts un par tā plānošanu nekas nav dzirdēts.

RD tā vietā brīdina par atbildību, saistītu ar atrašanos publiskā vietā nepiedienīgā uzskatā. Kā Dienai stāsta M.Zandersone, jubilejas svinībās iecerētas 23.maijā pulksten 22 Vecrīgā. TV6 to rīko ar devīzi "bez robežām" — galvenais uzsvars likts uz pliko skrējienu, kurā visi interesenti aicināti piedalīties kopā ar citiem ballītes viesiem. Līdzīgs pasākums ik gadu tiek rīkots Jāņu naktī Kuldīgā, kad pāri vecajam Ventas tiltam skrien vairāki desmiti līgotāju. "Likumā skaidri noteikts, ka tādām lietām vajadzīga atļauja — pasākums laikus jāorganizē, jāplāno vieta un norise," saka RD sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators Uģis Vidauskis. Ja kas tamlīdzīgs notiks, tiesībsargu kompetencē ir pasākumu traktēt kā nesankcionētu. Viņš uzskata, ka pliko skrējienu Vecrīgā nevar salīdzināt ar Kuldīgu, kur aktivitāte norisinās lauku teritorijā, un aicina ievērot sabiedriskās kārtības noteikumus. Pēc likuma parādīšanās publiskā vietā kailam uzskatāma par nepieklājīgu uzvedību un uzmākšanos, par to piemēro 50 latu sodu vai diennakti administratīvā aresta. "Atceramies skotu, kurš atkailinājis dzimumorgānus pie Brīvības pieminekļa," U.Vidauskis atgādina.

Jānis Pujats, Romas katoļu baznīcas kardināls


Interesanti, ko iegūs ar šādu skrējienu. Vai nopietns cilvēks tādas lietas darīs? Vai tas ir paraugs? Tā jau ir pietiekami daudz problēmu ar jaunatnes audzināšanu, un Vecrīgas ielās šādu skrējienu rīkot ir apkaunojoši. Katrs kārtīgs cilvēks uzskata, ka nevajadzētu piedalīties. Cilvēki jau tā izlaidušies, kāpēc rīkot un papildināt nedarbus.

Ojārs Kalniņš, Latvijas Institūta direktors


Pieņemu, ka būs stingra reakcija no sabiedrības. Mūsu tauta nav pieradusi pie tāda veida pasākumiem, mūsu gaumei un kultūrai tas nav pieņemts. Jāņos tā ir viena lieta, Vecrīgas noskaņa un nozīme tomēr ir citāda. Nedomāju, ka daudzi piedalīsies, vairums drīzāk nosodīs. Līdz ar preses uzmanību tas vēl vairāk pastiprinās Rīgas kā sekstūrisma pilsētas tēlu. Nezinu, vai mēs to vēlamies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas