Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kanālā pie Centrāltirgus noslīcis cilvēks

Rīgas kanālā pie Centrāltirgus sestdienas vakarā nolīcis cilvēks, bet vien dažas stundas pirms tam cits cilvēks no kanāla izglābts, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Plkst. 16.07 tika saņemts izsaukums uz Centrāltirgus ielu - kanālā bija iekritis cilvēks, kurš nevarēja saviem spēkiem tikt ārā no ūdens. Glābēji cilvēku no kanāla izvilka un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu aprūpē.

Arī plkst. 20.07 glābēji steidzās uz Centrāltirgus ielu, kur kanālā slīka cilvēks. Pirms VUGD ierašanās nelaimē nonākušais tika izvilkts uz kuģošanas līdzekļa. Glābēji veica atdzīvināšanas pasākumus līdz NMPD mediķu ierašanās brīdim, tomēr nesekmīgi.

Savukārt plkst. 17.52 tika saņemts izsaukums uz Aizkraukli, kur, kā informēja aculiecinieki, divi jaunieši mēģināja pārpeldēt Daugavu. Abu peldētāju draugi satraucās, ka viņi varētu netikt līdz otram krastam un noslīks. Pamanot glābējus, jaunieši apgriezās un peldēja atpakaļ, nokļūstot krastā saviem spēkiem.

VUGD aicina, atpūšoties pie ūdens un dodoties peldēties, neaizmirt par drošību – nepeldēties alkohola reibumā un nerīkoties pārdroši, piemēram, nelekt ūdenī nepārbaudītās vietās un necensties pierādīt savas spējas aizpeldēt tālāk par citiem vai pārpeldēt kādu ūdentilpi. Gadījumā, ja cilvēks slīkst, nekavējoties jāzvana 112.

Top komentāri

Valto
V
Kad, beidzot, ziņas varēsim lasīt tīrā latviešu valodā??
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas