Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kartupeļi un gurķi — tieši no dobes

Čiekurkalna tirgū jau no nākamā gada tiks nodrošināta Latvijas zemnieku ražoto produktu realizācija bez starpniekiem, iecerējusi tā vadība. Jau patlaban tirgū noritot paviljona kosmētiskais remonts, lai pēc tam dotu zaļo gaismu zemniekiem viņu preču realizācijai, raksta LETA.

Kā norādījis Čiekurkalna tirgus ģenerāldirektors Juris Āzers, šodien ir maldīgi uzskatīt, ka uz tirgu iet tikai trūcīgi cilvēki. "Tirgus kļūst populārs arī starp turīgiem cilvēkiem, jo šeit var iegādāties vietējās preces, kas vienmēr ir svaigas, tirgū var pasūtīt produktus konkrētai dienai, visu var nogaršot," saka J.Āzers. To, ka šāda tendence pastāv, un to, ka cilvēkiem ir svarīgi apzināties, ka viņi pērk no cilvēka, kurš tiešām dārzeni ir pats izaudzējis, novērojusi arī Rīgas Centrāltirgus vadība. Tomēr, kā norāda tās pārstāvis Jānis Basevičs, "mums visu laiku ir īpaša attieksme pret zemniekiem, kuri paši brauc un tirgo savu produkciju", līdz ar to tas neesot papildus jāafišē.

Zemnieki šādu pretimnākšanu novērtē, tomēr cer, ka tirgus vadība nāks pretī arī ar reklāmu, lai cilvēki zinātu, ka tur šāda iespēja ir. Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājai Dacei Kalniņai vien rodas jautājums, kā izkontrolēs, ka pārdevējs tiešām ir pats audzētājs. "Centrāltirgū taču visi saka, — pašu audzēts," viņa saka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas