Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ķirsona ēstuve pieņemta ekspluatācijā; par sodu īpašniekam vēl lems

Rīgas pilsētas būvvalde ir pieņēmusi ekspluatācijā ēstuvi Ķirsons Māja, portālu Diena.lv informēja būvvaldes pārstāve Ilze Žūka. Projekta saskaņošanai vajadzīgie dokumenti iesniegti jau iepriekš, un tas saskaņots 17.decembrī. Piektdienas pēcpusdienā objekts arī apsekots un pieņemts ekspluatācijā.

Būvvaldes pārstāve norādīja, ka izmaiņas projektā bijušas nebūtiskas (piemēram, ēka celtniecības laikā ir kļuvusi par 31 cm platāka un par 36 cm garāka, izmaiņas stāvu plānu un ēkas fasādes risinājumā, no jauna atkritumu konteineru novietne, labiekārtojuma izmaiņas un autostāvvietu izkārtojums), taču tās skāra būvniecības normatīvo regulējumu.

Aģentūra LETA, atsaucoties uz būvvaldes vadītāja Ingusa Vircava teikto, arī informē, ka tuvākajā laikā lieta tiks nodota Rīgas domes Administratīvajai komisijai, kas lems par soda apmēru ēstuves līdzīpašniekam Gunāram Ķirsonam, kurš uzņēmies atbildību par ekspluatācijā nenodotas ēkas izmantošanu. Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu par patvaļīgu ēkas ekspluatāciju Ķirsonam varētu piemērot sodu no 50 līdz 5000 latu.

Ķirsons savu jauno ēstuvi apmeklētājiem atvēra jau vasaras vidū, taču 2.decembrī viņam to nācās uz laiku slēgt, jo atklājās, ka tā nav nodota ekspluatācijā. Jautāts, kāpēc jaunā ēstuve vispār tika atvērta, uzņēmējs skaidroja, ka bijušas cerības to nodot ekspluatācijā tuvāko dienu laikā pēc atvēršanas, taču process ievilcies.

Ēstuves līdzīpašnieks uzsvēra, ka ēkai drošības riski neesot pastāvējuši un Rīgas pilsētas būvvalde bija norādījusi vien uz astoņiem trūkumiem, kas saistīti ar visu kompleksu, nevis tieši ēku.

Ēstuve Ķirsons Māja ir izvietota divos stāvos, vienu no kuriem aizņem gaļas un kulinārijas veikals, bet otru - ātrās ēdināšanas restorāns jeb bistro. Investīcijas šajā projektā pārsniegušas 1,5 miljonus eiro (1 054 206 latus).

Jauno ēstuvi pārvalda pērn 17.septembrī dibināta, Ķirsona vadīta kompānija SIA MC Horeca Holding. Uzņēmuma 50,05% daļu pieder Ķirsonam, bet 49,95% - Vladimira Šestakova uzņēmumam SIA Capital Investments, liecina Firmas.lv informācija.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, šī nav pirmā reize, kad sabiedriski nozīmīgā ēkā norit aktīva darbība un notiek liels klientu pieplūdums, kaut arī telpas nav nodotas ekspluatācijā. 2011.gada decembrī Rīgas pilsētas būvvaldes būvinspektori konstatēja, ka ekspluatācijā nenodotajā koncertzālē Palladium jau kopš septembra norisinās dažādi pasākumi. SIA Palladium Riga par būvnormatīvu neievērošanu tika piemērots 3500 latu sods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas