Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

KNAB, iespējams, palaidis garām iespēju arī vēlāk konfiscēt Štrama uzņēmumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), nokavējot iespēju arestēt bijušā Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora Viļņa Štrama uzņēmumu 2DEMP, visticamāk, zaudējis arī iespēju viņa notiesāšanas gadījumā to konfiscēt.

Tā kā V.Štrams aizturēts aizdomās par starpniecību kukuļošanā, viņam draud brīvības atņemšana līdz desmit gadiem, kā arī mantas konfiskācija. «Ja kriminālprocesa ietvaros ir aizdomas, ka manta būs jākonfiscē, tā tiek arestēta. Ļoti svarīgi, lai procesa virzītāji reaģētu ātri. Otra puse var izrādīties gudrāka,» saka krimināltiesību pētnieks Andrejs Judins. Viņš norāda, ka tagad, kad V.Štrams paspējis pārrakstīt uzņēmumu sievai pirms to arestē KNAB, firmu konfiscēt nevarēs.

KNAB, aizbildinoties ar izmeklēšanas interesēm, nekomentē, kā V.Štrams, būdams apcietinājumā varēja uzņēmumu pārrakstīt. Kā noskaidroja Diena, V.Štrams pilnvarojis to izdarīt divus cilvēkus — Edgaru Ozoliņu un Aldu Andersoni. V.Štrama parakstītā pilnvara ir datēta ar 9.aprīli. Tai paša datumā tapis arī precizētais dalībnieku reģistrs, kurā V.Štrams sev piederošo SIA 2DEMP pārraksta sievai Brigitai Štramai. Uzņēmumu reģistrā (UR) šīs izmaiņas reģistrētas 15.aprīlī — dienā, kad arī saņemta KNAB vēstule ar lēmumu uzlikt arestu par kukuļņemšanu aizdomās turētā V.Štrama piederošajām daļām uzņēmumā 2DEMP. Tā kā kapitāldaļas vairs nepiederēja viņam, bet viņa sievai, UR nodrošinājuma līdzekli nereģistrēja.

UR skaidro, ka teorētiski pārrakstīt uzņēmumu var arī apcietinājumā esot. «Tā kā V.Štrams bija vienīgais dalībnieks sabiedrībā, nav nepieciešamība izsludināt dalībnieku sapulci,» saka UR sabiedrisko attiecību vecākā eksperte Agnese Ščuka.

Kā liecina Lursoft informācija, 2DEMP izveidots pērnā gada septembrī un tā pamatkapitāls ir 2000 lati. Jau iepriekš rakstīts, ka šim uzņēmumam ir noslēgts konsultāciju līgums nekustamo īpašumu jomā ar daudzfunkcionālo halli Arēna Rīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas