Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

KNAB lūdz izvērtēt iespēju atcelt ar Burovu saistīta konkursa rezultātus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis Rīgas domi izvērtēt iespēju atsaukt Latgales priekšpilsētas kultūras un mākslas centra un park&ride metu konkursa rezultātus, _Dienai _apstiprināja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs. KNAB gan neatklāj, lūguma pamatojumu, jo pārbaude vēl nav pabeigta. Rīgas domnieki savukārt norāda, ka KNAB nav tiesību izteikt šādu lūgumu.

Jāatgādina, ka interesi par konkursu KNAB sāka izrādīt pēc tam, kad tajā šī gada sākumā uzvarēja toreizējā īpašuma departamenta direktora p.i. un konkursa komisijas locekļa Oļega Burova bijušais biznesa partneris arhitektu birojs Graf X. Krītot aizdomu ēnai par iespējamu interešu konfliktu, O.Burovs vēlāk savu balsi atsauca, taču tas rezultātu nemainīja. Pārmetumus pats O.Burovs nosauca par "atsevišķos masu medijos organizētu nomelnojošu kampaņu" un amatu pirms četriem mēnešiem atstāja. Savukārt pirms dažām nedēļām jaunais departamenta direktors Kārlis Kavacs viņu pieņēma atpakaļ departamentā un nu viņš pilda direktora vietnieka pienākumus.

Īpašuma departaments, kas šobrīd strādā pie atbildes KNAB lūgumam, vēstules  saturu atsakās atklāt, jo tā nav izmantojama atsevišķi no pielikumiem, kuros ir Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) pārbaudes rezultāti, savukārt šos pielikumus nevar publiskot, jo tie ir IUB un KNAB savstarpējās sarakstes dokumenti. Arī KNAB un IUB pagaidām atsakās atklāt dokumentu saturu.

Konkursa žūrijas priekšsēdētājs un pilsētas īpašumu un privatizācijas komitejas vadītājs Andris Ameriks (LPP/LC) stāsta, ka KNAB lūdz izvērtēt atsevišķu žūrijas locekļu darbību un izvērtēt iespēju atsaukt rezultātus. "KNAB nesaprotamā formā prasa izvērtēt atcelšanu, taču patreiz likumā šai organizācijai nav paredzētas tādas tiesības atcelt citas organizācijas lēmumus," uzsver A.Ameriks. Vēl jo vairāk tādēļ, ka IUB pārmetumi balstīti un nepilnīgu informāciju, norāda deputāts. Proti, IUB saskatītie pārkāpumi, ka viena trešā daļa konkursa žūrijas locekļu nav bijuši ar arhitekta diplomu, kā to prasa likums, neatbilst patiesībai, jo uz IUB kļūdas dēļ bija aizsūtīti nepareizie dokumenti par attīstības departamenta direktora p.i. Gvido Prinča arhitekta izglītību.

"Citi pārkāpumi nevar būt, jo procedūra tika kontrolēta no IUB," uzsver A.Ameriks. Turklāt, attiecībā uz O.Burovu, IUB atzinis, ka viņš drīkstēja piedalīties žūrijā, jo nevarēja iepriekš zināt, kāda bijusi katra pretendenta devīze, tajā skaitā Graf X. "Pie tam, O.Burovs pirmo vietu atdeva citai firmai," piebilst A.Ameriks.  

IUB ir kompetentā iestāde par iepirkumu likumību, bet valsts amatpersonu darbības atbilstība likuma normām ir KNAB kompetencē un pārbaude joprojām turpinās. "Pārbaude ir garāka, jo netiek pārbaudīts viens fakts par vienu projektu, bet gan viņa [O.Burova] darbība kopumā," skaidro A.Vitenburgs, norādot, ka uz pašvaldību nosūtītā vēstule pagaidām nedod pamatu apšaubīt nedz O.Burova nedz kādas citas amatpersonas rīcības likumību.

Jāatgādina, ka pēc arhitektu konkursa vairāki arhitekti kritizēja specifisko nolikumu un norādīja, ka tas tapis vienai konkrētai firmai. Izskanēja arī viedoklis, ka uzvarētāja Graf X projekts tapis ilgāk. A.Ameriks gan šādus pārmetumus noraidīja, uzsverot, ka konkursa nosacījumus nevienam nav bijis iespējams uzzināt ātrāk.

Latgales priekšpilsētas kultūras un mākslas centru un park&ride paredzēts būvēt uz pilsētai piederošā zemesgabala Maskavas ielā ar kopējo platību 28 394 kvadrātmetri. Kā vēsta LETA, kopējās projekta izmaksas varētu būt aptuveni 25 miljonu latu apmērā, iepriekš atzinis A.Ameriks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas