Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Krastiņš atkāpjoties grib aizraut līdzi Birku

Birks: tas ir mēģinājums novērst uzmanību no savām nedienām


Jau ilgāku laiku Tautas partijas darba (TP) kārtībā esošo ieceri par Rīgas domes vadības maiņu nedēļu pirms Rīgas domnieku došanās vasaras atvaļinājumā TP domes frakcijas vadītājs Edmunds Krastiņš, iespējams, vēlas palīdzēt īstenot ar savu atkāpšanos no pilsētas attīstības komitejas priekšsēža amata. Pirmdienas vakarā izplatītajā paziņojumā par amata atstāšanu viņš raksta: "Domāju, ka politiska atbildība par situāciju Rīgas domē būtu jāuzņemas arī Rīgas mēram un attīstības komitejas vadītāja vietniekam Jānim Birkam. Rīgas mēra atkāpšanās būtu signāls, ka Rīgas pašvaldība uz notiekošo raugās nopietni un ir gatava veikt pārmaiņas."

Rīgas domes priekšsēdētājs J.Birks (TB/LNNK) E.Krastiņa soli vērtē kā pašsaprotamu, jo jau iepriekš esot sacījis, ka attīstības joma ir TP un E.Krastiņa atbildība. Mērs uzskata, ka TP ir jādara viss, lai mazinātu aizdomu ēnu šajā sektorā. J.Birks, kurš esot sācis cīņu ar korupciju, neplāno atsaukties mudinājumam atkāpties, kā varēja iztulkot E.Krastiņa paziņojumu, un uzskata, ka "tas ir nekas vairāk kā mēģinājums novērst uzmanību no savām nedienām". TP pārstāvji, runājot par nepieciešamajām pārmaiņām domē, kā vienu no mēra amata kandidātiem ir izvērtējuši vicemēru Jāni Dineviču (LSDSP), kura atbildībā ir atkritumu apsaimniekošanas jautājumi, ar ko savukārt ir saistīts TP dibinātāja Andra Šķēles bizness. Taču līdz šim pārmaiņas domes koalīcijā, kurā TP vēlas iesaistīt Jauno laiku, nav īstenotas, jo tām nepiekrīt LPP/LC.

E.Krastiņš, kura kabinetā nesen KNAB veica kratīšanu, izplatītajā paziņojumā par atkāpšanos raksta: "Es nejūtu un nevaru just tiešu atbildību par korupcijas skandālu Rīgas domē, jo esmu darījis visu, lai korupcijas riskus mazinātu." Rīgas vicemērs Andris Ārgalis partijas biedra rīcību vērtē kā godprātīgu, jo "nav jau skaidrs, vai tas bija tikai teātris, vai arī tam bija kāds pamatojums — kad notiek kratīšana un ir tāda mediju uzmanība, tad ir grūti vadīt komiteju". A.Ārgalis apgalvoja, ka TP nevēloties mēra demisiju, jo "uzņemties atbildību nenozīmē, ka viņam jāatkāpjas". A.Ārgalis vēloties, lai domē būtu stabila koalīcija.

JL domes frakcijas vadītājs Olafs Pulks Dienai E.Krastiņa atkāpšanos vērtēja kā politiskās atbildības uzņemšanos un gaida, ka atkāpsies arī J.Birks. Tas, vai viņš savu amatu zaudēšot, būšot atkarīgs no koalīcijas vienotības. "Domāju, ka Krastiņš ir labi sapratis, ka kļuvis par traucēkli savai partijai, bet kā politiķis ir izdarījis to, kas bija jāizdara. Kāda būs viņa vaina, par to vēl notiek izmeklēšana," sacīja O.Pulks. JL frakcijas vadītājs norādīja uz domes apjukumu, nezinot, ko darīt ar aizdomās par kukuļošanu apcietināto Pēteri Stranci, kuram beidzies atstādināšanas termiņš. Nākamajā nedēļā, 8.jūlijā, plānota pēdējā domes sēde pirms atvaļinājuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas