Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krimas okupācijas dienā Rīgā protestē pret Krievijas agresiju Ukrainā

Pirmdien, 20.februārī, kas ar Ukrainas parlamenta lēmumu ir pasludināts par Krimas pagaidu okupācijas aizsākuma datumu, arī pie Krievijas vēstniecības Rīgā pulcējās aptuveni 30 cilvēki, lai protestētu pret Krimas okupāciju un tai sekojošo aneksiju, kā arī pret Krievijas agresiju Ukrainā kopumā.

Solidarizējoties ar Ukrainu, arī Latvijas valdība konsekventi turpina Krimas prettiesiskās aneksijas neatzīšanas politiku un stingri iestājas par Ukrainas teritoriālās integritātes un suverenitātes atjaunošanu, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrija. Kopā ar starptautisko sabiedrību nosodot Krievijas prettiesisko rīcību, Latvija atbalsta Ukrainas tiesības izvēlēties ārpolitiskos mērķus. Latvija arī turpmāk sniegs Ukrainai politisku un praktisku atbalstu reformu īstenošanā.

Līdz ar Ukrainu Latvija piemin un atceras arī 2014. gadā Neatkarības laukumā Kijevā pret Ukrainas valdību vērstā protestā jeb tā dēvētā Eiromaidana laikā bojāgājušos. Saskaņā ar Ukrainas prezidenta Petro Porošenko dekrētu 20. februāris Ukrainā tiek atzīmēts kā Eiromaidana mītiņā bojāgājušo dalībnieku piemiņas diena.

Top komentāri

Kalts
K
Visam demokratiskam, civilizetam valstim ir japalidz Ukrainas tautai atbrivot Ukrainas valsts okupetas teritorijas Krimu, Donecku, Lugansku no krievu okupantiem, teroristiem, slepkavam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas