Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kristovskis neapmeklējis trešdaļu RD sēžu, bet solījumus vēlētājiem turot

Kopš ievēlēšanas Rīgas domē (RD) Pilsoniskās Savienības (PS) RD frakcijas vadītājs Ģirts Valdis Kristovskis nav apmeklējis aptuveni vienu trešdaļu domes sēžu. Viņš pats skaidro, ka neuzskata, ka nepildītu vēlētājiem dotos solījumus, un neapmeklē RD sēdes tikai tad, ja ir svarīgākas darīšanas. Turpretī politologs Ivars Ījabs uzskata, ka Ģ.

V.Kristovskim vajadzētu nolikt mandātu, ja darbību ārpus domes viņš uzskata par svarīgāku.Ģ.V.Kristovksis apgalvo, ka pilda priekšvēlēšanu laikā dotos solījumus “ar konkrētiem piedāvājumiem un politisko stāju”. Viņš uzsvēra, ka politiskais darbs neesot tikai sēdēšana domes sēdēs - labāk esot piedalīties procesos, kuru iznākumu var ietekmēt. Ģ.V.Kristovskis arī uzsver, ka esot atradis laiku pieņēmt visus rīdziniekus, kuri izteikuši vēlmi viņu apmeklēt.Kopš 2009.gada 1.jūnija ir notikušas 25 RD sēdes, bet no tām Ģ.V.Kristovskis neesot piedalījies astoņās, portāls Diena.lv noskaidroja RD Sabiedrisko attiecību nodaļā. Ģ.V.Kristovskis _Diena.lv_ stāstīja, ka esot iesaistījies daudzos politiskos procesos, tādēļ visas RD sēdes neesot laika apmeklēt. “Ja man jāizvēlas iet uz sēdi, kur visi balsojumi tāpat beidzas ar rezultātu 38 pret 22, vai arī iet uz tikšanos pie prezidenta, es protams iešu pie prezidenta,” skaidro RD opozīcijas līderis.“Darbs opozīcijā nav viegls un nav nekas patīkams, bet ja tu esi to uzņēmies, tev tas ir jādara. Kristovskis tomēr ir pietiekoši pieredzējis politiķis, lai saprastu, ka opozīcijas klātbūtne ir svarīga jebkurā domes sēdē, pat tad, ja nav nekādu cerību izgāzt domes lēmumus,” skaidro politologs Ivars Ījabs. Viņaprāt, ja Ģ.V.Kristovskis uzskata darbu ārpus domes par svarīgāku, viņam būtu jānoliek deputāta mandāts, jo netrūkst citu PS pārstāvju, kas šo vietu varētu aizpildīt.Ģ.V.Kristovskis apstiprināja, ka kandidēs Saeimas vēlēšanās, un RD plāno darboties tikai līdz ievelēšanai Saeimā, par ko ir pilnīgi pārliecināts. Viņš nevēloties četru gadus būt “statists” opozīcijā, bet Saeimā opozīcijā noteikti nenonākšot. Pagaidām domnieka mandātu PS līderis gan nenolikšot.Pievēršoties, RD deputātu algām, no kuru saņemšanas atteikušies gan Ģ.V.Kristovskis, gan Juris Viņķelis (PS), politologs I.Ījabs komentē, ka no algas atteikušies deputāti vismaz nedzīvo uz RD rēķina, tomēr tas neesot nekas tāds, ar ko ļoti lepoties. Vēlētājiem nevajadzētu īpaši satraukties par šādas izvēles ietekmi uz deputātu darbu, jo PS tāpat ir tik “dziļā opozīcijā”, ka tai ļoti grūti ko ietekmēt.Pēc Ģ.V.Kristovska vārdiem, opozīcijas deputāts, apmeklējot visas RD sēdes varētu saņemt tikai aptuveni 400 latus mēnesī, bet pabalsts, ko viņš saņem no Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem, esot ap 1000 latu. “Es izmantoju šo iespēju arī tāpēc, ka tā ir nauda, kas nāk no Briseles un nosēžas Latvijas ekonomikā,” portālam Diena.lv teica Ģ.V.Kristovskis.

Tikmēr Tautas partijas Jaunatnes organizācija paziņojusi, ka lūgs Eiropas Savienības institūcijas izvērtēt Ģ.V.Kristovska iespējamo prettiesisko rīcību, jo sociālo pabalstu no Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem, bijušais Eiroparlamentārietis drīkstot saņemt tikai līdz brīdim, kamēr sāk darbu citā oficiālā amatā.

Tomēr kā portālam Diena.lv apgalvoja pats bijušais eiroparlamentārietis, pabalstu var saņemt kamēr nestrādā algotu darbu vēlētā institūcijā, bet no algas saņemšanas RD Ģ.V.Kristovskis esot atteicoes jau uzreiz pēc ievēlēšanas.

J.Viņķelis, kurš arī atteicies no deputāta algas, to esot darījis, lai saņemtu pilnu pensiju. Sakarā ar vēl nesen spēkā esošo likumdošanu, strādājot algotu darbu, J.Viņķelis varētu saņemt tika 30% no savas pensijas, skaidroja PS pārstāve Sallija Benfelde.

Pēc paša J.Viņķeļa vārdiem, kopš ievēlēšanas, viņš esot izlaidis tikai vienu RD sēdi, tomēr kā nacionālās pretošanās kustības dalībniekam, viņam pensiju saņemt esot ekonomiski izdevīgāk. Deputāts portālam Diena.lv noliedza, ka lēmumam būtu jebkāda saistība ar 17.decembra RD sēdi, kurā viņa uzstāšanos pavadīja ķiķināšana. J.Viņķelis norādīja, ka lēmumu atteikties no algas pieņēmis jau vairāk nekā mēnesi pirms tās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas