Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Līdaka varētu būt ZZS saraksta līderis Rīgā, bet — ne mēra kandidāts

Ja Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka atrisinās ar iesāktajiem radošajiem projektiem saistītas problēmas, jo tie nav savienojami ar kandidēšanu vēlēšanās, tad viņš būs Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) kandidātu saraksta līderis Rīgas domes vēlēšanās, Dienu informēja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

ZZS sarakstā būs iekļauti kandidāti no četriem politiskajiem spēkiem - Latvijas Zemnieku savienības, Latvijas Zaļās partijas, kuru pārstāv arī I.Līdaka, no uzņēmēja Edgara Jansona vadītās partijas demokrāti.lv, kā arī no Tēvzemes savienības, kuru vada Mārtiņš Draudiņš.

Rīgas domes vēlēšanās kandidēs bijusī labklājības ministre Iveta Purne, Dace Reinika, Roberts Dilba un vēl vairāki sabiedrībā jau pazīstami zemsavieši. A.Brigmanis uzsvēra, ka ZZS uzsvaru liks uz ideju par zaļu un sakoptu Rīgu, kuru prezentēs saraksta līderis, kas netiek pieteikts kā Rīgas mēra kandidāts.

I. Līdaka intervijā Dienai apstiprināja, ka ir uzrunāts par kandidēšanu Rīgas domes vēlēšanām, taču lēmumu vēl nav pieņēmis. Viņš norādīja, ka loģiski izvērtējot ZZS izredzes Rīgas domes vēlēšanās, viņš drīzāk sevi sauktu nevis par Rīgas mēra kandidātu, bet gan par Vides komitejas priekšsēdētāja kandidātu.

"Mana vienīgā argumentācija, kas ir par - man ir vienkārši bail, ka buldozers nošķūrēs daudz ko zaļu. Dzirdot Šlesera izteikumus par putniņiem, kociņiem un zvēriņiem, paliek tā nelāgi ap dūšu," teic I. Līdaka. Viņš gan norāda, ka lēmums būs atkarīgs no tā, vai viņš drīkstēs turpināt vadīt Latvijas Televīzijā bērnu raidījumu par dzīvniekiem. "Ja tas nokārtosies, tad es droši vien teikšu jā [kandidēšanai uz Rīgas Domi]," skaidroja I. Līdaka un piebilda, ka jūtas atbildīgs par cilvēkiem televīzijā, kas ir pakārtojuši savu dzīvi un darbu viņam.

I. Līdaka norādīja, ka jau ir darbojies vienā domes sasaukumā un viņam esot ko piedāvāt vēlētājiem.

Jau vēstīts, ka Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde iepriekš Rīgas mēra amatam izvirzīja vides ministru Raimondu Vējoni. Intervijā Dienai R. Vējonis atteicās atklāt savu lēmumu par kandidēšanu uz Rīgas domi. Gadījumā, ja viņš kļūtu par deputātu, viņš vairs nevarētu ieņemt vides ministra amatu. "Neesmu teicis ne jā, ne nē," par savu izvēli teica R. Vējonis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Vējoni virza Rīgas mēra amatam

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas