Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LTV: Arī Ušakova preses sekretāre saņēma algu no Rīgas satiksmes

Teju trīs gadus Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laila Ivāna un vairāki citi domes darbinieki saņēmuši algu arī Rīgas satiksmē, svētdienas vakarā vēsta Latvijas Televīzijas raidījums de facto. Iepriekš bija zināms tikai par Saskaņas politiķu algošanu Rīgas satiksmē.

Raidījums noskaidrojis, ka vairāki Ušakovam pietuvināti domes darbinieki līdz pat bijušā Rīgas satiksmes vadītāja Leona Bemhena aizturēšanai pagājušā gada beigās algu saņēmuši par konsultāciju sniegšanu Rīgas satiksmei. Nepilnus trīs gadus no Rīgas satiksmes naudu saņēmusi gan Ušakova palīdze Olga Portnova (viņa uz LTV zvaniem un īsziņām neatbildēja), gan mēra preses sekretāre Laila Ivāna.

Neskatoties uz to, ka Rīgas satiksmē ir sabiedrisko attiecību nodaļa, Ivāna par 1500 eiro mēnesī (pēc nodokļu nomaksas) sniegusi uzņēmumam padomus sabiedrisko attiecību jautājumos.

Uz jautājumu, ko tieši Ivāna darīja Rīgas satiksmē, viņa paskaidroja, ka sniegusi konsultācijas "jebkādos sabiedrisko attiecību jautājumos, kur Rīgas domei un Rīgas satiksmei ir kopīgie mērķi, uzdevumi un darbi".

Raidījums norāda, ka pērn pusgadu no Rīgas satiksmes budžeta pārtika arī tagadējais domes darbinieks Aleksejs Futs, iepriekš viņš manīts Saskaņas jauniešu organizācijas pasākumos. Rīgas satiksmē viņš esot konsultējis zvanu centra darbiniekus. Jau piecus gadus uzņēmuma līgumi ar Rīgas satiksmi bijuši Satiksmes un transporta lietu komitejas galvenai referentei Tatjanai Sergejevai-Zusko (iepriekš viņa strādāja domes Saskaņas frakcijā).

Jaunā Rīgas satiksmes valde pārtraukusi līgumu ar vairākiem desmitiem personu, bet konsultāciju līgumos bijis iztērēts aptuveni miljons eiro.

Uzņēmuma pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss saka, ka viņam šobrīd neesot pamata apgalvot, ka darbinieki bijuši fiktīvi, taču viņš sola pārbaudīt to, vai līgumi bijuši pamatoti. "Man ir pienākums reaģēt, pārbaudīt. Tas noteikti tiks analizēts," solīja Matīss.

Savukārt Ušakovs sarunā ar de facto apgalvoja – viņš nav gādājis par to, lai šie cilvēki tiktu iekārtoti ienesīgos amatos Rīgas satiksmē.

LTV vēsta, ka bez jau minētajām personām pagaidu valde nav pagarinājusi līgumus ar septiņiem domes deputātiem no Saskaņas. Tie ir Nikolajs Zaharovs, Andris Bērziņš, Viktors Paškovs, Sandris Bergmanis, Igors Kuzmuks, Jefimijs Klementjevs un Vadims Faļkovs.

Top komentāri

Kika
K
Konsultanti konsultantu gală. Tā Uşakova banda sūknē naudu Saskaņai.
Neslāvs
N
Šie noziedznieki vēl nav arestēti?
UU
U
Šoferu dēli un preses sekretāres.. Visi jāpabaro un partija arī grib ēst. Pimpis tu esi, Ušakov!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas