Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Mārupītes veloceliņu nesola pabeigt arī šogad

Jau gandrīz gadu pēc Mārupītes veloceliņa būvdarbu apturēšanas Rīgas domes (RD) Vides departaments joprojām kārto dokumentus, lai Mārupītes veloceliņa izbūve varētu notikt likumīgi. Tomēr šogad veloceliņa izbūves pabeigšanai pietrūkst naudas, portālu Diena.lv informēja RD Vides departamenta direktors Askolds Kļaviņš.

 “Tad, kad bija treknais gads, bija citas problēmas. Tad vajadzēja pieprasīt, lai mēs visu dokumentāciju savedam kārtībā. Bet pa šo laiku, kā zinām, budžets netika palielināts, budžets tika griezts,” norāda A.Kļaviņš.

Viņš arī stāsta, ka joprojām rit darbs pie dokumentu kārtošanas. “Strādājam, kārtojam dokumentāciju,” izteikumos strups ir A.Kļaviņš. Viņš arī apgalvo, ka, līdzko ar dokumentāciju viss būs kārtībā, tiks sākta iepirkuma procedūra, kas arī parādīs precīzu nepieciešamo summu veloceliņa pabeigšanai. Kad būs zināma summa, varēšot spriest, kurā brīdī veloceliņš tiks vai netiks pabeigts.

Diena.lv jau rakstīja, ka pērn rudenī bija iecerēts atklāt Mārupītes veloceliņu, kas sāktos pie Vanšu tilta, vestu pa Pārdaugavas zaļajām teritorijām līdz pat Bieriņiem pie Jūrmalas šosejas. Tomēr tā būvniecība vasarā tika apturēta, jo Vides aizsardzības klubs izteica bažas, ka, izbūvējot veloceliņu, tiek iznīcināts īpaši aizsargājams melnalkšņu staignājs. Dabas sargi bija pārliecināti, ka Mārupītes krastā izveidoti uzbērumi, kas maina līdzšinējo hidroloģisko situāciju, un koki var nokalst. Savukārt Vides departamentā bija pārliecināti, ka kokiem kaitējums nav nodarīts. Veiktajā dienesta pārbaudē atklājās, ka veloceliņa izbūve notikusi, neievērojot procedūru, tajā skaitā, pirms veloceliņa izbūves netika saņemta būvatļauja darbu veikšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas