Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Mežaparkā plāno BMX un slēpošanas trases

Ja viss ies raiti, tad tuvākajos divos gados rīdziniekiem būs vēl divas vietas, kur aktīvi pavadīt brīvo laiku. Šodien pašvaldības aģentūras Mežaparks izstrādāto projektu BMX un tautas distanču slēpošanas trases izveidei vērtēs Rīgas domes (RD) izglītības, jaunatnes un sporta lietu komitejas deputāti.

Aģentūras projektu vadītāja Iveta Ārgale stāsta, ka pašlaik abu trašu izveide atkarīga no domes lēmuma par nepieciešamā finansējuma piešķiršanu: "Pagaidām projektu izmaksas ir ļoti aptuvenas, taču abu trašu izveidei būs nepieciešami 200 000 latu. Tiesa, projektu izstrādes procesā viss vēl var mainīties." Plānotās BMX trases izmaksas ir divreiz lielākas par slēpošanai nepieciešamās vides radīšanu. Tas tāpēc, ka distanču slēpošanas trasei lielāko daļu no izmaksām veidotu mākslīgā sniega uzturēšanas aparātu noma vai iegāde, savukārt BMX konstrukcijas domei varētu izmaksāt aptuveni 160 000 latu. Pašlaik rīdziniekiem nav iespēju attīstīt savu talantu šajā sporta veidā, jo galvaspilsētā nav BMX sportam paredzētas trases. Taču pēc BMX braucēja Māra Štromberga uzvaras šā gada olimpiskajās spēlēs Pekinā arvien vairāk jaunieši vēlas nodarboties ar šo sporta veidu. Jaunā trase varētu arī kļūt par vienu no sacensību vietām. Distanču slēpošanas trases izveides laiks atkarīgs gan no pašvaldības finansiālajām iespējām, gan no laika apstākļiem. "Ja arī šajā ziemā gaisa temperatūra turēsies virs nulles, neviens aparāts nespēs nodrošināt to, lai sniegs trasē uzreiz nenokustu," skaidro I.Ārgale.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

viedokļi

Vai Rīgā vajadzīga BMX trase?

Artūrs Matisons, BMX riteņbraucējs
:

Trases ir ļoti vajadzīgas. Tā kā liela daļa Latvijas dzīvo tieši galvaspilsētā, tā būs laba treniņu vieta daudziem jaunajiem censoņiem. Atceros, ka pēc vidusskolas trases dēļ paliku mācīties Valmierā, jo tā bija iespēja apvienot mācības universitātē ar riteņbraukšanu. Rīgā toreiz šādas trases nebija, tāpēc domu par studijām galvaspilsētā nācās atmest un palikt Valmierā, kur ir trase.

Māris Štrombergs, olimpiskais čempions BMX:

Rīgai BMX trase jau sen ir nepieciešama, jo tik daudziem galvaspilsētas iedzīvotājiem ir liegta iespēja nodarboties ar savu hobiju un, iespējams, pat gūt panākumus šajā sporta nozarē. Lai gan es pats trenējos Valmierā, atbalstu ideju par BMX trasi Rīgā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas