Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nīlas krokodils Krokse no Rīgas zoodārza dosies uz Krieviju

Patlaban Rīgas zoodārzā mītošā Nīlas krokodilu māte Krokse dosies uz Krieviju - Sanktpēterburgas Zooloģisko dārzu, informēja Rīgas Zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš.

Ar Krievijas Zooloģisko dārzu jau labu laiku norit sarunas par Krokses pārvešanu, un tagad sākusies dokumentu kārtošana, kas Krievijā valdošās birokrātijas dēļ kavējas, informēja Greiziņš.

Krokse kļuva slavena kā pirmais Latvijas dabā notvertais krokodils. 2008.gada 20.jūlijā glābšanas dienesta darbinieki krokodilu noķēra Olaines pagasta teritorijā, Plakanciemā, pēc izbēgšanas no sasista kādas privātmājas stikla terārija.

Pēc nokļūšanas Rīgas Zooloģiskajā dārzā Krokse tika izmitināta Tropu mājas baseinā, kas tika būvēts atbilstoši rāmā, nosvērtā zoodārza ilgdzīvotāja Misisipi aligatora Čabulīša vajadzībām, nevis "jauneklīga un sprauna Nīlas krokodila turēšanai".

Pēc tam, kad Krokse vairākkārtīgi bija mēģinājusi izlēkt no ūdens, lai satvertu kādu pārgalvīgāku pār margām pārliekušos zoodārza apmeklētāju, krokodilu māte tika izmitināta pagaidu mītnē, kuru ziemā izmanto bebru radinieces kapibaras. Savukārt Rīgas zoodārzs sāka meklēt jaunas mājas Kroksei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas