Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

No Zooloģiskā dārza nozog surikātu

Pirmdien laikposmā no 16.00 līdz 17.30 no Rīgas Zooloģiskā dārza ekspozīcijas pie Ķenguru mājas, ielecot iežogojumā, nozagts viens no septiņiem surikātiem.

"Šos, mangustiem radniecīgos Āfrikas zvēriņus, apmeklētāji ir ļoti iemīļojuši to atraktīvās uzvedības dēļ. Vienmēr kustībā, vai nu irdenajās smiltīs rokoties, vai staltā "kareivja" stājā sardzē stāvot, surikāti patiesi neatstāja vienaldzīgu nevienu," stāsta Zooloģiskā dārza pārstāvis Ingmārs Līdaka, piebilstot, ka šie zvēriņi daudziem pazīstami kā slavenās multfilmas Karalis Lauva varoņa Timona prototipi.

Lai arī dzimusi Rīgas zoodārzā šī gada janvārī, nozagtā surikātu meitenīte, vārdā Ulla, nebūt nav mīlīga un draudzīga attiecībās ar cilvēkiem, jo dzīvojusi kārtīgā surikātu ģimenē un augusi bez cilvēka palīdzības, norāda I. Līdaka. "Līdz ar to, šis dzīvnieks nu nekādi nav derīgs kā mājas mīlulis, jo tā aprūpe iespējama tikai sprostā un, ņemot vērā tā veiklību un plēsīgumu, nebūt nebūs priecīgs atklājums zaglim," teic I. Līdaka.

Zoodārza administrācija pieļauj, ka surikātu nozagusi zoodārzā šajā laikā manītā jauniešu grupa. Tomēr administrācija ļoti cer, ka dzīvnieks netiks palaists vaļā Mežaparka teritorijā vai tuvīnajos mežos, jo tur tas ātri vien aizietu bojā.

"Ļoti lūdzam katru, kam ir kāda informācija par nozagto zvēriņu, darīt to zināmu zoodārza administrācijai, vai sekmēt tā atgriešanu zoodārzam, kaut, kastē ievietotu, atstājot to pie zoodārza dienesta ieejas," aicina I. Līdaka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas