Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Noskaidrots Juglas ezera piesārņojuma avots

Juglas ezerā pirmdien konstatētā naftas produktu noplūde radusies no lietus notekūdeņu kanalizācijas novadīšanas kolektora, aģentūrai LETA atklāja Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Maruta Bukleviča.

VVD ir sagatavojis vēstuli atbildīgajai iestādei - Rīgas domes Satiksmes departamentam - un uzdos šo piesārņojumu novērst, kā arī nekavējoties veikt notekūdeņu kolektoru apkopi, sacīja dienesta pārstāve.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamentā aģentūrai LETA sacīja, ka tiklīdz konstatēja naftas produkta noplūdi Juglas ezerā, operatīvi reaģēja un apsekoja teritoriju. "Apsekošanas rezultātā konstatēts, ka piesārņojumu, visticamāk, radījušas trešās personas, kas veikušas nelikumīgas darbības, nopludinot naftas produktus Rīgas lietus ūdens kanalizācijas sistēmā, šādi radot piesārņojumu ezerā," sacīja departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Tiekot veikta izmeklēšana, lai noskaidrotu, kurš un kādus naftas produktus ir nopludinājis Rīgas lietus ūdens kanalizācijas sistēmā. Satiksmes departaments par notikušo arī plāno vērsties Valsts policijā.

Departaments sadarbojas ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldi, lai operatīvi novērstu ūdens piesārņojumu, sacīja Dimante.

Naftas produktu noplūde Juglas ezerā tika konstatēta arī piektdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas