Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Pabalsts par bērniem, kas netiek Rīgas bērnudārzos, būs 100 lati

Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja akceptējusi grozījumus Rīgas domes saistošajos noteikumos par pašvaldības pabalstu izmaksu vecākiem (aizbildņiem), kuru bērniem netiek nodrošināta pirmskolas izglītības programmas apguve Rīgas pašvaldības izglītības iestādē. Pabalstu plānots palielināt līdz Ls 100 mēnesī, informē dome.

Patlaban tā apmērs ir Ls 50. Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta padotībā esošajās vispārizglītojošajās pirmsskolas izglītības iestādēs viena bērna uzturēšanas vidējās izmaksas 2008 gadā ir 123,30 mēnesī.Grozījumi saistošajos noteikumos par pabalstu palielināšanu vēl jāizskata Finanšu un administrācijas lietu komitejā un tie jāapstiprina ar Rīgas domes lēmumu. 

Komiteja arī lēma, ka turpmāk jāpiešķir tiesības saņemt pabalstus arī tiem vecākiem, kuru bērni apmeklē Rīgas administratīvajā teritorijā esošas privātās izglītības iestādes, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu, gadījumos, ja bērniem netiek nodrošināta vieta pašvaldības izglītības iestādē.

Vienam no vecākiem ir tiesības saņemt pabalstu par bērnu, kas sasniedzis pusotra gada vecumu, ja bērns vismaz gadu iepriekš pieteikts reģistrācijai rindā uz vietu Rīgas pašvaldības izglītības iestādē, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu, un iesniegumā norādītajā laikā attiecīgajā iestādē netiek nodrošināts ar vietu pirmsskolā. Turklāt  bērna un vismaz viena vecāka (aizbildņa) dzīvesvietai vismaz gadu ir jābūt deklarētai Rīgas administratīvajā teritorijā. Pabalstus vecākiem, kuru bērniem netiek nodrošināta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, pašvaldība sāka maksāt 2007. gadā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas