Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pagājušajā naktī pie Rīgas skolām atkal veidojušās vecāku rindas

Stājoties spēkā jaunajiem Rīgas domes noteikumiem, kas ļauj bērnus skolā pieteikt jau no piecu gadu vecuma, piektdienas naktī pie vairākām Rīgas skolām atkal veidojušās garas vecāku rindas.

Rīgas domes Izglītības un zinātnes departamenta preses sekretāre Indra Vilde aģentūrai BNS pastāstīja, ka vairāk nekā 50 vecāku gara rinda veidojās pie Teikas vidusskolas, kā arī rinda veidojās pie 49.vidusskolas.

Vilde gan uzsvēra, ka vecākiem nebija pamata steigai, jo šis nebija "nekāds starta datums", bet jauno noteikumu spēkā stāšanās datums, un vecāki to nebija sapratuši.

Viņa arī norādīja, ka, visticamāk, rindas pie skolām veidoja to bērnu vēcāki, kuriem nākamgad būtu jāiet pirmajās klasēs.

Savukārt Izglītības, jaunatnes un sporta lietu komitejas vadītājs Juris Zaķis aģentūrai BNS norādīja, ka nekādas lielas rindas jau neesot bijušas, bet "tāpat kā pie veikala".

"Tas ir tāpat kā rindas, kas katru gadu veidojas pie Latvijas Universitātes, un nevar viņiem iestāstīt, ka no tā nekas nemainīsies. Žēl jau tos cilvēkus, bet tas ir viss, ko mēs varējām izdomāt," paskaidroja Zaķis.

Viņš arī norādīja, ka jaunie noteikumi, kas prioritāti uzņemšanā kādā no skolām dod bērniem, kuri attiecīgajā mikrorajonā savu dzīvesvietu deklarējuši ilgu laiku, garantēs to, ka skolās mācīsies tie bērni, kas ir rajona iedzīvotāji.

Zaķis arī pastāstīja, ka pie viņa personīgi jau ir vērsušies vecāki ar sūdzībām, ka bērnu viņiem dažādu apstākļu dēļ būtu ērtāk laist citā skolā, taču tur nekas nevar būt līdzams. "Kaut kādiem principiem jau ir jābūt, citādi grūti strādāt," viņš sacīja.

Jau vēstīts - lai risinātu situāciju ar garām rindām pie tā saucamajām prestižajām skolām, kas veidojas katru gadu, sākoties pirmklasnieku pieteikšanai, RD izstrādājusi un pieņēmusi jaunus noteikumus, kas paredz, ka bērni skolās tiek pieteikti jau no piecu gadu vecuma un tiek uzņemti vērtējot vecāku dzīvesvietas deklarēšanas ilgumu attiecigajā rajonā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas