Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pagarinās Rīgas 1.slimnīcas tukšo telpu nomas laiku

Pēc Rīgas domes Labklājības departamenta ierosinājuma domnieki plāno izskatīt jautājumu par nomas termiņa dubultošanu Rīgas 1.slimnīcas nevajadzīgajiem korpusiem. Tas nepieciešams, lai uzņēmumi, kas vēlas tajos attīstīt ar medicīnu saistītu biznesu, būtu ieinteresēti ieguldīt naudu labiekārtošanā un uzturēšanā, skaidro departamenta direktore Inese Švekle (LPP/LC).

Jau vēstīts, ka ar Rīgas 1.slimnīcu no šā gada vairs netiek slēgts līgums par stacionāro pakalpojumu apmaksu, tādēļ slimnīca pārstrukturē savu darbību, pamatā paredzot sniegt ambulatoros veselības aprūpes pakalpojumus. I.Švekle informē, ka līdz ar to slimnīcā atbrīvojas telpas vairākos korpusos, kurus grib nomāt firmas, kas sniedz medicīniskus pakalpojumus. Kā piemēru viņa min Med Alfa, kas nodarbojas ar nieru aizstājējterapiju. Uzņēmumi ir gatavi investēt līdzekļus telpu labiekārtošanā, bet ar noteikumu, ka nomas līgumi tiek slēgti vismaz uz 10 gadiem, nevis pieciem, kā paredz pašlaik starp slimnīcu un pašvaldību spēkā esošais līgums. Departaments lūdz Sociālo lietu komiteju izņēmuma kārtā konceptuāli piekrist nomas līguma termiņa pagarinājumam.

«Gribam dot iespēju tieši Rīgas 1.slimnīcai, kas, pateicoties valstij, var strādāt tikai ierobežotā režīmā, turpināt darbu,» priekšlikumu atbalsta komitejas vadītājs Leonīds Kurdjumovs (SC). Viņš šajā risinājumā saskata iespēju atjaunot vairāk nekā 200 gadus vecās slimnīcas novecojušos korpusus. L.Kurdjumovs uzsver, ka telpas nomāt drīkstēs tikai tie uzņēmumi, kuru sniegtajiem pakalpojumiem ir veselības aprūpes raksturs: «Negribu, lai tur strādā kaut kāds kazino, pīrādziņu pārdevēji vai rūpnīca.»

Deputāti jautājumu skatīs otrdienas sēdē, uzklausot Veselības pārvaldes priekšnieka Mārtiņa Rempes un Īpašuma departamenta direktora vietnieka Oļega Burova ziņojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas