Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Atļauj celt kukuļošanas skandālā izskanējušo būvi Spilves pļavās

Rīgas domes deputāti otrdien akceptēja uzņēmuma _NCC Spilve development _ieceri būvēt dzīvojamo māju kompleksu Spilvē. Tieši ar šo projektu neoficiāli tiek saistītas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veiktās augstu attīstības departamenta amatpersonu aizturēšanas gada pirmajos mēnešos. Jau ziņots, ka februārī KNAB uz aizdomu pamata par 65 tūkstošu eiro kukuļošanu aizturēja toreizējo attīstības departamenta administrācijas vadītāju Raimondu Janitu un agrāko departamenta vadītāju V.

Štramu, kā arī kādu Igaunijas pilsoni. Martā par kukuļņemšanas mēģinājumu aizturēts no amata atstādinātais departamenta vadītājs Pēteris Strancis.

Par jautājuma izslēgšanu no darba kārtības otrdien uzstājās opozīcijas deputāte Aina Žuravļova (Dzimtene), norādot, ka būvniecības iecere ir "koruptīvās kombinācijas objekts". A.Žuravļova vērsa deputātu uzmanību uz apstākli, ka attīstības plānā aptuveni 40 hektāri no Spilves pļavām ir "nereglamentēta teritorija" un nav pietiekami izpētīta. Tāpēc pirms būvniecību akceptēt, nepieciešams izstrādāt detālplānojumu.

Jāatgādina, ka pērn 22.februārī būvvalde lēma, ka 4,8 hektāru lielajai teritorijai jāizstrādā detālplānojumu, taču vēlāk — laikā, kad amatā bija vēl V.Štrams, šī prasība atcelta. Departaments to skaidro ar to, ka attīstītājs veicis papildinājumus apbūves priekšlikumā, tādēļ būvvalde nospriedusi, ka projekts ir aprakstīts pietiekami detalizēti. Savukārt divas dienas pirms R.Janitas un V.Štrama aizturēšanas 13.februārī projektu apstiprināja pilsētas attīstības komiteja, kurā ir domes deputāti.

Lai gan KNAB izmeklēšanu vēl nav pabeidzis, dome izlēma projektu atbalstīt. "Ja ir notikusi sabiedriskā apspriešana, mums ir jāpieņem lēmums - pozitīvs vai negatīvs," no tribīnes sacīja domes pretkorupcijas komisijas vadītājs Einārs Cilinskis (TB/LNNK), norādot, ka atlikt jautājumu uz nenoteiktu laiku nedrīkst. Turklāt, "ja mēs atliekam, var rasties bažas, ka dome atliek tādēļ, ka bijis šis korupcijas gadījums," piebilda E.Cilinskis.

Deputāti otrdien būvniecības ieceri atbalstīja un noteica, ka iedzīvotājiem papildus jānodrošina 180 līdz 200 vietas pirmsskolas izglītības iestādēs.

(papildināta no 3.-5.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas