Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Gaters atkāpsies no amata par labu Tautas partijai

Rīgas domes komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētājs Ivars Gaters (TB/LNNK) Dienai apstiprināja, ka jau tuvākajā laikā varētu atkāpties no komitejas vadītāja amata par labu Tautas partijai. Šo partiju komitejā pārstāv deputāts Imants Kalniņš, kas ir priekšsēdētāja vietnieks un, visticamāk, kļūtu par komitejas vadītāju, ja šādas pārmaiņas notiks. Pēc Rīgas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) neveiksmīgā gāšanas mēģinājuma vasaras sākumā koalīcijas partijas vienojās turpināt strādāt kopā, dodot iespēju Tautas partijai palielināt ietekmi pašvaldībā.

Tas nozīmētu, ka tēvzemieši no kāda amata atsakās par labu TP. Tas bija viens no priekšnoteikumiem, lai TP nerosinātu jaunas izmaiņas domes vadībā, par ko gan neoficiāli tiek runāts joprojām. Rīgas mērs J.Birks Dienai apstiprināja, ka jūnijā partijas ir vienojušās, ka TB/LNNK vienas komitejas vadību atdod TP, "un mēs savu solījumu pildīsim". I.Gaters, kas Rīgas domē ir ievēlēts no Jaunā laika, pēc aiziešanas no partijas un piesliešanās TB/LNNK saglabāja komitejas priekšsēža amatu. Viņš Dienai atzina, ka tēvzemiešos jūtoties ļoti komfortabli, jo te tiekot uzklausīts un šajā partijā attiecības esot ļoti koleģiālas. "Es ļoti atbildīgi izturos pret pašreizējo situāciju, esmu gatavs piedalīties labāka risinājuma atrašanā un absolūti mierīgi būšu gatavs atkāpties," teica I.Gaters.

Ziņu aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka I. Gaters pēc amata zaudēšanas varētu ieņemt SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" valdes priekšsēdētāja amatu. "Tas ir komplekss jautājums saistībā ar komitejas vadītāja vietas atstāšanu. Par to ir runāts, bet nekādi konkrēti lēmumi nav pieņemti," aģentūrai LETA teica I. Gaters par šādas vienošanās pastāvēšanu. Savukārt Rīgas mērs norādīja, ka vēlētos, lai I.Gaters paliktu sfērā, kurā darbojas līdz šīm, un neizslēdza iespēju, ka tas varētu būt "Rīgas pilsētbūvnieks".

Tāpat Birks neatbalsta domē izskanējušās idejas par iespējamo "Rīgas pilsētbūvnieka" likvidēšanu, norādot, ka tās esot pārsteidzīgas, jo uzņēmumam esot lielas finansiālās saistības, viņš norādīja aģentūrai LETA.


(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas