Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Iezīmējas trīs potenciālie īpašuma departamenta direktora kandidāti

Galvenokārt savas atpazīstamības dēļ pašvaldībā Rīgas domes finanšu departamenta direktors Kārlis Kavacs pagaidām tiek minēts kā reālākais kandidāts uz vakanto īpašuma departamenta vadītāja vietu. Par to, vai viņš būs to kandidātu vidū, kas tiks virzīti uz tālākām pārrunām, ceturtdien lems konkursa komisija.

Par īpašumu jomu atbildīgās domes frakcijas Latvijas Pirmā partija/_Latvijas ceļš_ vadītājs Andris Ameriks _Dienai _atklāj, ka partija_ _ieteiks gan K.Kavacu gan vēl divas kandidātes — Valsts zemes dienesta mērniecības departamenta direktora vietnieci Daigu Dambīti un Iekšlietu ministrijas iekšlietu audita departamenta direktori Maldu Šteinbergu. Citām domes frakcijām savu favorītu nav, kas vedina domāt, ka tās varētu atbalstīt trīs piedāvātos pretendentus. Dažiem domniekiem gan "Kavaca rokāde" šķiet aizdomīga, pieļaujot, ka notiek tirgošanās par amatiem. Astoņu kandidātu vārdus publiskoja pirmdien. No tiem lielākā daļa ir tā dēvētie "nezināmie" — Jānis Kukainis un D.Dambīte no Valsts zemes dienesta, M.Šteinberga no Iekšlietu ministrijas, Armands Stumbergs no organizācijas _Korporatīvo juridisko risinājumu un pētījumu palāta_ un Juris Erts (LSDSP) - _Islande Hotel_ radošais direktors. Savukārt domniekiem pazīstami trīs domes struktūrvienībās strādājošies — bez K.Kavaca vēl arī pilsētas centra rajona izpilddirektors Vjačeslavs Starostins (LPP/LC) un Rīgas kultūras aģentūras tehniskās nodaļas vadītājs Austris Adumāns, kurš turklāt pilda arī padomes locekļa funkcijas AS _Latvijas jūras medicīnas centrs_, kurā 39.00% akciju īpašnieks ir Rīgas galva Jānis Birks (_TB_/LNNK). J.Birkam gan A.Adumāna pieteikšanās "esot izbrīns," norāda viņa preses sekretāre Kristīne Liepa, sakot, ka tēvzemieši paši nevirza nevienu kandidātu. Arī pretendentu vidū esošais J.Erts netiekot virzīts no sociāldemokrātu puses un ir pieteicies "privātā kārtā", uzsver vicemērs Jānis Dinevičš (LSDSP). Kā stāsta, A.Ameriks tāpat arī V.Starostins pats izteicis vēlmi piedalīties. Savukārt Tautas partijai (TP) nemaz nav iesaistījusies konkursa komisijā. Praktiski visi aptaujātie domnieki no kandidātiem vienīgo zin K.Kavacu un atzinīgi vērtē viņa sešu gadus ilgušo darbu finanšu departamenta vadītāja amatā. Pagaidām skaidru viedokli par to, ka Kavacu neatbalstīs pauž tikai _Jaunais laiks_. Partijas frakcijas vadītājs Olafs Pulks norāda, ka partija vēlas jaunākas vēsmas īpašuma departamentā, proti, cilvēku, kas vispār nav saistīts ar Rīgas domi. Turklāt viņam aizdomīga šķiet "K.Kavaca aiziešana no departamenta Nr.1". "Te ir diezgan dīvainas spēlītes," piekrīt J.Dinevičs, kurš tuvākajā laikā plāno pārrunāt K.Kavacu viņa vēlmi aiziet no ieņemamā amata.Savukārt domē klīst baumas, ka viņa vietā jau paredzēts tēvzemietis Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretārs un AS _Rīgas siltums_ padomes priekšsēdētājs Emīls Jakrins. Mērs J.Birks ar E.Liepas starpniecību šo informāciju gan noliedz. Vairāki domnieki apstiprina, ka koalīcijā panākta vienošanās, ka uz visiem vakantajiem departamenta vadītāju krēsliem, visticamāk, tiks rīkoti konkursi. Turklāt E.Krastiņš norāda, ka Tautas partija neatbalstīs "politisku figūru likšanu vadošos amatos".

"Mani neviens nav mudinājis speciāli atstāt amatu," trešdien Dienai saka K.Kavacs. Viņš norāda, ka lēmumu piedalīties konkursā pieņēmis pats, jo "labprāt pamēģinātu darīt ko citu", turklāt kā ilggadējam domes darbiniekam viņam ir zināma īpašuma departamenta darba specifika. "Man ir izdevies radīt pilnīgi caurspīdīgu finanšu sistēmu, tādēļ varētu izdoties arī otru lielāko pozīciju [īpašuma departamentu] izpētīt un sakārtot pārskatāmā bildē ," saka K.Kavacs.

Ja gadījumā K.Kavacs tiktu iecelts īpašumu departamenta direktora amatā, viņaprāt, finansu departamentu varētu vadīt kāds no viņa vietniekiem.

Diena jau rakstīja, ka Īpašuma departaments ir Rīgas domes iestāde, kas nodarbojas ar pašvaldībai piederošu īpašumu administrēšanu, privatizācijas un atsavināšanas procesa nodrošināšanu un uzņēmumu kapitāla daļu pārvaldīšanu. Tā vadītāja amats atbrīvojās, kad aprīļa sākumā direktors Oļegs Burovs pār kuru krita aizdomu ēna par interešu konfliktu paziņoja, ka aiziet no amata politiskā spiediena un atsevišķos masu medijos organizētās "nomelnojošās kampaņas" dēļ. Pēc tam dome pirmo reizi savā vēsturē izšķīrās par amata konkursa rīkošanu. Pieteikšanās konkursam noslēdzās pagājušajā trešdienā. Atbilstošākais kandidātu paredzēts izvēlēt pirmdien 9.jūnijā un paredzams, ka par viņa iecelšanu amatā domes deputāti balsos 8.jūlijā.

(papildināta ar K.Kavaca teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas