Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Neatbalsta benzīntanka būvniecību Baložu kāpās Berģos

Rīgas Domes pilsētas attīstības komiteja noraidījusi kompānijas _Trest Oil Co _ieceri būvēt degvielas uzpildes staciju (DUS) Baložu kāpā Brīvības gatvē 462. Galīgais lēmums gan jāpieņem deputātiem domes sēdē.

Šorīt intervijā Latvijas Radio arī vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) norādīja, ka domei nevajadzētu akceptēt šo būvniecības ieceri.

Uz sēdi gan bija sagatavots pozitīvs lēmumprojekts, jo DUS celtniecība formāli atbilst apbūves noteikumiem. Taču Pilsētas attīstības departamenta direktora p.i. Gvido Princis ziņoja, ka lietas materiāliem klāt pievienoti vairāku institūciju negatīvi atzinumi, tādēļ deputātiem jāizšķiras akceptēt vai noraidīt DUS celtniecību

Pret balsoja visi komitejas deputāti, izņemot Gundaru Bojāru (LPP/LC), kurš atturējās.

Pēc balsojuma deputāte Aina Žurvļova (Dzimtene) aicināja visus pieņemt lēmumu par noārdītās kāpas atjaunošanu, savedot ar smagajām mašīnām smiltis. "Kā var kāpu atjaunot?! Tā tad būs smilšu čupa nevis kāpa," iebilda Tautas partijas frakcijas vadītājs Edmunds Krastiņš. Viņa viedoklim piekrita arī citi komitejas deputāti. Turklāt vairāki norādīja, ka šobrīd krimināllieta par neatļautu kāpas iznīcināšanu ir izskatīšanas procesā, tādēļ šāda lēmuma pieņemšana nebūtu pareiza.

Diena jau rakstīja, ka pirms pieciem gadiem degvielas tirgotājs Trest Oil Co, neuzklausot Berģu iedzīvotāju viedokli un nesaņemot vajadzīgās atļaujas, iesāka īstenot DUS projektu. Nodarot videi 12 500 latu kaitējumu, tika norakta Baložu kāpa, iedzīti rievpāļi kāpas fiksēšanai, patvaļīgi transformēta meža zeme, nemaksājot Rīgas virsmežniecībai par mežam nodarīto zaudējumu, kā arī tika uzstādīts 50 kubikmetru ietilpības degvielas rezervuārs. Kompānija skaidroja, ka darbus veikusi pēc būvvaldes izsniegtās būvatļaujas, kas balstījās uz Rīgas starpresoru komisijas atļauju projektēt DUS.

Pēc iedzīvotāju protestiem Valsts būvinspekcija apturēja līdz pusei noraktās kāpas postīšanu un anulēja būvatļauju, ko Trest Oil Co nesekmīgi centās pārsūdzēt. Pērn RD kompānija iesniedza jaunu būvieceri, kas bija gandrīz identiska iepriekšējai.

Pārbaudi par Baložu kāpas norakšanu veica arī Ģenerālprokuratūra, secinot, ka RD institūcijas un Valsts meža dienests, akceptējot būvprojektu, neveica visas likumā paredzētās darbības. Par to 2004.gada jūnijā tika ierosināts kriminālprocess par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, kas izraisījis smagas sekas. Procesa tālāka virzība nodota Valsts policijai.


(papildināta 3.-5. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:

 

Trīs no četriem atzinumiem negatīvi, bet domes lēmumprojekts - pozitīvs (03.07.2008.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas