Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Nozagt trīsdesmit sekundēs

Viens no skaistākajiem pēdējo gadu noziegumiem. Nakts vidū, ar auto taranējot lielveikala durvis, no juvelierlietu veikala iznes seifu ar briljantiem. Nozagtie brilijanti nebija apdrošināti, ziņo laikraksts Dienas Bizness. Lielveikals Maxima Rīgā, Vienības gatvē, vakarā ir ļaužu pilns. Stiklotās durvis stāv vaļā, turpat netālu glīti malā nolikti metāla durvju rāji, stikli ir savākti.

Aptuveni desmit metru no ieejas atrodas neliels juvelierlietu stends, zelts, sudrabs, pircēji šo to aplūko, taču nevar neredzēt, ka skaisto lietu klāsts ir krietni paplucināts, viena no vitrīnām apklāta ar pelēku lina audumu. Pirms nepilnas diennakts tieši šis mazais veikaliņš tika apzagts. Un ne šā tā, bet gan 30 sekundēs, pašā nakts vidū, apsarga degungalā. Vainīgie līdz trešdienas vakaram aizvien nebija aizturēti, policija "strādājot". Noziegums notika pulksten 2.59, kad veikalā, sasķaidot stiklotās durvis iebrauca kāda VW Passat markas automašīna, no tās izkāpa braucējs, steigšus tika līdz veikaliņam un no tā nozaga seifu ar briljantiem. Tālākā veikalā, kas atradās 30 metru no durvīm, telpā bez logiem bija atradies arī apsargs, taču viņš nebija dzirdējis, kā automašīna iebrauc veikalā. Brīdī, kad apsarga datora monitorā parādījās trauksmes signāls par notiekošo, viņš videokamerās vien redzēja, ka seifs tiek ielikts kādā citā automašīnā, kas atradās pie veikala ieejas durvīm. VW Passat tika pamests veikalā, bet garnadži aizbrauca ar citu automašīnu, kuras marka tiek noskaidrota. Apsardzes pakalpojumu sniedzēju kompānija notikuma vietā bija ieradusies trīs minūtēs, bet bija jau par vēlu. Policija noskaidrojusi, ka automašīna VW Passat bijusi zagta. Par notikušo sākts process un notiek izmeklēšana, aģentūrai LETA teicis Rīgas policijas runas vīrs Edgars Dudko, sīkāk neko neatklājot. Notikuma vieta liecina, ka atšķirībā no citiem veikaliem, kas atrodas lielveikalā un tiek pa nakti nosegti ar žalūzijām, šis noziedzniekiem bijis brīvi pieejams, turklāt seifs atradies turpat zem vitrīnām. "Apnikuši," pārdevēja norūca, jautāta par tik vieglprātīgu dārglietu glabāšanu. Zādzība liecina, ka noziedznieki bija rūpīgi gatavojušies, gan izskaitļojot laiku, ko drīkst pavadīt veikalā, gan apsarga atrašanās vietu, kā arī zināja par seifa vieglo pieejamību, kas liek domāt par labu priekšinformāciju.

Laikrakstam Dienas Bizness veikala īpašnieki atklājuši, ka dimanti nebija apdrošināti. Nevienu no saviem darbiniekiem par seifa nolaupīšanu  aizdomās netur.

Jāatgādina, ka pirms aptuveni četriem gadiem vairāki cilvēki, neraugoties uz apsardzi un videonovērošanu, veiksmīgi īstenoja Unibankas aplaupīšanu Vecrīgā. Tiesa, kā vēlāk izrādījās izmeklēšanā, laupīšanu bija palīdzējis īstenot viens no bijušajiem bankas apsardzes firmas Falck apsargiem, kurš īsu brīdi pirms laupīšanas darbu firmā bija pametis. Pērn viena no redzamākajām zādzībām notika Rīgas lidostā, kur divi lidostas darbinieki bija "aizņēmušies" 1,2 miljonus latu no kādas Parex bankas naudas bagāžas, kas bija jāiekrauj lidmašīnā un jānogādā Vīnē. Kopumā lidmašīnā tika iekrauta nauda 4,4 miljonu eiro (3,09 miljonu latu) apjomā, bet Vīnē atklāts, ka viens no maisiem ir sagriezts un nauda no tā pazudusi. Nozagto naudu policija pilnībā atguva.


(papildināta ar priekšpēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas