Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Rīgas dome nezina, ko darīt ar Stranci

Īsas tikšanās laikā Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) un vicemērs Andris Ārgalis (TP) nonāca pie secinājuma, ka viņiem nav nekādas oficiālas informācijas par otrdien veikto kratīšanu attīstības komitejas priekšsēdētāja Edmunda Krastiņa (TP) darba kabinetā, tādēļ pagaidām nerosinās viņa atstādināšanu no komitejas vadītāja amata.

Par to domes vadība varētu lemt tad, ja E.Krastiņam tiks piemērots kāds statuss kriminālprocesā, piemēram, aizdomās turamais. Tikmēr pašvaldība ir neziņā ko darīt ar domes kukuļošanas lietā apcietināto attīstības departamenta vadītāju Pēteri Stranci, kuram beidzies atstādināšanas termiņš un teorētiski viņš būtu jāatjauno amatā. P.Strancis ar J.Birka rīkojumu no darba tika atstādināts uzreiz aizturēšanas dienā. Saskaņā ar darba likumdošanu atstādināt drīkst uz trīs mēnešiem un nu šis termiņš ir iztecējis. Mēra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Vineta Savicka stāsta, ka dome pēc skaidrojuma, ko šajā situācijā darīt, vērsusies KNAB, kas atbildējis, ka šādus ieteikumus nesniedz. Tagad pašvaldībā tiek gaidīta atbilde no Tieslietu ministrijas. "Kā viņu var atjaunot amatā, ja viņš ir apcietinājumā!" neizpratnē par radušos situāciju ir par attīstības jomu atbildīgais A.Ārgalis. Viņš norāda, ka arī par citiem šīs lietas apstākļiem ir daudz neskaidrību, tajā skaitā kratīšanu E.Krastiņa birojā. "Mums ir tikai tik daudz informācijas, cik jūs masu medijos mums sniedzat. (..) Tikko KNAB darīs zināmu administrācijai, konkrēti domes priekšsēdētājam, ka Krastiņam ir kāds aizdomās turētā statuss, vai līdzdalībnieka statuss, reakcija būs ļoti asa un domes attīstības komitejā ir 17 deputāti un nebūs nekāda problēma pārvēlēt komitejai citu vadītāju," sacīja A.Ārgalis. "Tā ir Edmunda Krastiņa morāla atbildība, tā ir arī Tautas partijas atbildība, kur viņiem ir jāizvērtē situācija," uzskata J.Birks. _Diena _jau rakstīja, ka pats E.Krastiņš atkāpties negrasās, jo viņa kabinetā KNAB neatrada to, ko meklēja. Uz šodienas tikšanos viņš nebija ieradies, jo pašlaik atrodas darba darīšanās Briselē.

Otrdienas pēcpusdienā KNAB veiktajā kratīšanā pēc E.Krastiņa teiktā izmeklētājiem interese bijusi par Dzirciema un Kuldīgas ielas būvniecības dokumentiem un tā veikta saistībā ar krimināllietu, kurā uz aizdomu pamata par kukuļņemšanu aizturēts bijušie Pilsētas attīstības departamenta vadītāji Vilnis Štrams, Pēteris Strancis un departamenta administrācijas vadītājs Raimonds Janita, kuram tagad piemērots ar apcietinājumu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par koalīcijas stabilitāti J.Birks un A.Ārgalis šodien nav runājuši. "Koalīcija kā jūs redzat ir ļoti stabila. Pat par sāpīgiem jautājumiem nobalso lielākais vairākums," žurnālistiem negaidīti sacīja A.Ārgalis, kurš iepriekš bija vairākkārtīgi norādījis J.Birkam uz nepieciešamību paplašināt domes koalīciju ar Jaunā laikā frakciju.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas