Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Ūdens piegādes spiediens Rīgā atjaunots

Vairāku Rīgas skolu vadība pieņēmusi lēmumu sūtīt skolēnus mājās, jo skolām pārtraukta ūdens piegāde, ar atsauci uz Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu ziņo aģentūra LETA. Departaments šodien agri no rīta izsūtīja visām skolām informāciju, ja nav ūdens vai arī ir nepietiekama ūdens piegāde, skolas direktors var nolemt sūtīt skolniekus mājās, par to vispirms informējot departamentu. Rīgas Ūdens (RŪ) ziņo, ka šobrīd problēmas ūdens apgāde faktiski ir novērstas visā galvaspilsētā.

"Vērojot spiedienu Rīgas ūdensvadā, vēl ir konstatējamas nedaudz problēmas Purvciemā atsevišķos namu kvartālos, bet visā Rīgā faktiski ūdens ir, arī namu augšstāvos," Latvijas Radio teica RŪ preses sekretārs Arturs Mucenieks. Raizēm par ūdens trūkumu skolās un slimnīcās vairs nevajadzētu būt. "Mēs esam apzinājuši šo situāciju un slimnīcās tikai atsevišķos gadījumos nācās izmantot rezerves resursus," teica Mucenieks, atvainojoties gan mediķiem, gan pacientiem par radītajām neērtībām. Neskatoties uz ūdens apgādes traucējumiem, Rīgas slimnīcās medicīniskā palīdzība tiek nodrošināta

Veselības ministrija apzinājusi situāciju ar ūdens apgādes problēmām Rīgas slimnīcās. Lielākajā daļā ārstniecības iestāžu dienas pirmajā pusē bija pazemināts ūdens spiediens un bijuši arī īslaicīgi ūdens apgādes padeves pārtraukumi. Tomēr ārstniecības iestādes medicīnisko palīdzību turpināja nodrošināt, izmantojot rezerves resursus, informēja ministrija.

"Mūsu klienti ir nevis katrs Rīgas iedzīvotāji, bet namu pārvaldes un privātīpašnieki, ar kuriem mums ir noslēgti līgumi, kuri šādus pārrēķinus paredz . Mēs jau esam saņēmuši un noteikti saņemsim arī turpmāk pretenzijas par šiem te pārtraukumiem ūdensapgādē," teica Mucenieks, piebilstot, ka katrs gadījums tiks izvērtēts. Mikrorajonos, kuros ir bijušas ūdensapgādes traucējumi un ūdens kvalitātes pasliktināšanās, Rīgas Ūdens veiks pārrēķinus, viņš teica Latvijas Radio.

Teikas vidusskola šodien nestrādās, bet mācības organizēs 27.maijā. Tie pirmklasnieki, kuru vecāki nevarēja ierasties pakaļ bērniem, palikuši skolā. Darbu neturpinās Vakara maiņas vidusskola. Arī Rīgas 106.bērnudārzs aicinājis vecākus izņemt bērnus, jo bērnudārzā nav ūdens. Rīgas 37.vidusskolas vadība pieņēmusi lēmumu turpināt darbu, bet mācības tiks pārtrauktas ātrāk. Natālijas Draudziņas ģimnāzija vēl vērtē situāciju.

Kā jau ziņots, vakar notikušās avārijas dēļ Rīgas maģistrālajā ūdensvadā Brīvības ielā šorīt iedzīvotājus gandrīz visos pilsētas rajonos piemeklējušas lielākas vai mazākas ūdensapgādes problēmas — daļā dzīvokļu ūdens nebija vispār, galvenokārt Daugavas labajā krastā un māju augšējos stāvos, bet daudzos namos - ļoti zems spiediens. Pašvaldības uzņēmums Rīgas ūdens (RŪ) to skaidro ar ļoti lēnu ūdens sistēmu piepildīšanos.

«Man nav iebildumu, ka atslēdz ūdeni, bet nu kas tā par manieri nebrīdināt cilvēkus,» Dienai savu sašutumu pauž Dreiliņos dzīvojošā Aleksandra, kuras mājai ūdens tika nogriezts ceturtdienas pēcpusdienā. Arī mājas apsaimniekotāji par ūdens atslēgšanu nekādus skaidrojumus no RŪ nebija saņēmuši.

«Tā situācija nebija prognozējama,» komentējot ceturtdien notikušo avāriju, saka RŪ preses sekretārs Arturs Mucenieks. Viņš norāda, ka par ūdensvada plīsumu tika paziņots medijiem, bet uzņēmumam neesot tādu iespēju, lai dažu stundu laikā par to paziņotu tieši iedzīvotājiem.

Kā skaidro A.Mucenieks, vakar no paša rīta mainot 100 gadus veco maģistrālo ūdensvadu Teikas rajonā Viskaļu ielā lūza viens no tā aizbīdņiem. Remontdarbu veikšanai bija nepieciešams noslēgt bojājuma vietai apkārtējos ūdensvadus, tādēļ daudzos pilsētas rajonos ūdens tika atslēgts vai samazinājās spiediens.

«Šorīt cilvēki pēc ūdens bada ir atgriezuši vaļā visus krānus, tādēļ lēni piepildās visa sistēma,» stāsta A.Mucenieks. Lai nodrošinātu kaut kādu ūdens padevi uz Daugavas labo krastu vakar tika novirzīts arī ūdens no Pārdaugavas, kā rezultātā, piemēram, Iļģuciemā arī šorīt bija ļoti zems ūdens spiediens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas