Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināta - Ušakovs ziedus pie Brīvības pieminekļa liek pirmoreiz

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), kurš kopā ar Rīgas vicemēru Aināru Šleseru (LPP/LC) svētdien Baltijas ceļa 20.gadadienā nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, Dienai atzina — kā amatpersona viņš pirmo reizi ar ziediem devies pie Brīvības pieminekļa. Taču tagad viņš ir Rīgas domes priekšsēdētājs un tas ir pašsaprotami.

N.Ušakovs norādīja, ka šī diena Latvijai ir svarīga arī tāpēc, ka _Baltijas ceļš_ cilvēkiem asociējas ar vienotību un arī tagad sabiedrībā ir ļoti nepieciešama vienotība. Tas esot vēl viens iemesls, kāpēc viņam bijis svarīgi nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa.N.Ušakovs arī kopā ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru skriešot pēdējo posmu pa Akmens tiltu līdz Brīvības piemineklim šovakar skrējienā _Sirdspuksti Baltijai_. «Tas, ka krievu izcelsmes Rīgas mērs skrien kopā ar Valsts prezidentu, arī ir svarīgi sabiedrības vienotībai,» teica N.Ušakovs.

Jau ziņots, ka pēc svētbrīža Doma laukumā Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) un Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC), pieminot pirms 70 gadiem parakstīto Molotova - Ribentropa paktu, kā arī pirms 20 gadiem notikušo akciju Baltijas ceļš, nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Kopā ar Rīgas domes pārstāvjiem pie Brīvības pieminekļa nolikt ziedus bija ieradušies citu valstu vēstnieki Latvijā, kā arī Saeimas deputāts Jānis Strazdiņš (ZZS), raksta LETA.

Pēc ziedu nolikšanas Ušakovs un Šlesers vēl nedaudz uzkavējās laukumā pie Brīvības pieminekļa, kur sarunājās ar tur satiktajiem rīdziniekiem.

Kā ziņots, šodien daži simti cilvēku pulcējās Rīgas Domā uz svētbrīdi, lai pieminētu pirms 70 gadiem parakstīto Molotova - Ribentropa paktu, kā arī pirms 20 gadiem notikušo akciju Baltijas ceļš.

Dievkalpojumā piedalījās arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, kuru šajā pasākumā nepavadīja viņa kundze Lilita Zatlere. Starp dalībniekiem bija arī Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) ar kundzi Inesi.

Dievkalpojumā plaši bija pārstāvēts arī diplomātiskais korpuss - svētbrīdi apmeklēja Austrijas, Čehijas, Polijas un citu valstu vēstniecību pārstāvji.

(papildināta ar N.Ušakova teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas