Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Vecrīgā aizdegas neapsaimniekota ēka, evakuē 35 cilvēkus

Šorīt plkst.4.54 izcēlies ugunsgrēks kādā neapsaimniekotā trīsstāvu ēkā ar mansardu Vecrīgā, Jēkaba ielā 24, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inese Veisa.

Kad ugunsdzēsēji ieradušies notikuma vietā, ēka degusi ar atklātu liesmu 350 kvadrātmetru platībā.

Tika evakuēti 35 cilvēki no līdzās degošajai ēkai esošā nama Jēkaba ielā 26 - 28. Bija aizdedzies arī šīs ēkas jumts 10 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēka iemeslus noskaidro. Ugunsgrēku bija pamanījusi Pašvaldības policijas patruļa, kas piedalījās arī apkārtējo māju iedzīvotāju evakuēšanā.

Rīgas domes Īpašuma departamenta direktora vietnieks Oļegs Burovs aģentūrai LETA pastāstīja, ka nākamās nedēļas sākumā plāno apmeklēt graustu kopā ar uzņēmuma administratoru un Būvvaldes pārstāvjiem, lai novērtētu situāciju un spriestu par tālāko rīcību. Burovs skaidroja, ka ēkai iepriekš ir veikti konservācijas darbi. Visticamāk, īpašniekiem tiks uzdots sakārtot ēkas fasādi - uzlikt sietu un dekoratīvo pārsegu. "Shēma ir zināma, - ja īpašnieks pats nedarīs, šos darbus veiks pašvaldība un izdevumus piedzīs no grausta īpašnieka," teica Burovs.

Jau ziņots, ka pašvaldība uzdeva īpašniekiem sakārtot slaveno graustu Marijas ielā 6, kas arī tika izdarīts. Pašlaik pašvaldība uzdevusi īpašniekiem sakārtot vēl vairākus graustus.

Saskaņā ar Diena.lv arhīva datiem, šajā teritorijā jau vairākus gadus - kopš 2002. gada - uzņēmums Linstow J24 vēlējās uzbūvēt viesnīcu Nordic Hotel tīkla ietvaros. Viesnīcu paredzēja atklāt 2006. gadā. Tomēr projekta īstenošana aizkavējās - 2005. gada pavasarī demontāžas darbi tika uzsākti bez nepieciešamā saskaņojuma. Tā dēļ Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā pat uzsāka iekšējo pārbaudi, jo Rīgas vēsturiskā centra padomes vērtējumu par darbiem nelūdza nedz pašvaldības, nedz valsts institūcijas, kā to paredz RVC likums.


(papildināta ar 5. un 6. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas