Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Par Saskaņu Rīgā balsotu katrs trešais vēlētājs

Par politisko partiju Saskaņa augusta beigās gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās savu balsi gatavi atdot būtu 33,2% aptaujāto vēlētāju, liecina pēc Latvijas televīzijas un sabiedrisko mediju portāla lsm.lv pasūtījuma SKDS veiktās aptaujas dati.

Otrā vietā ar 23,3% atbalstu ierindojas partiju apvienība Attīstībai/Par! un partija Progresīvie, kas vēlēšanās startēs kopā. Trešajā vietā ar 8,6% lielu atbalstu ir nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības kopējais saraksts.

Ceturtajā vietā ar 8,4% atbalstu - partija Jaunā vienotība, piektajā ar 6,1% atbalstu - Zaļo un zemnieku savienība, bet sestajā ar 5,9% atbalstu - partija Gods kalpot Rīgai. Septītajā vietā ar 5,7% aptaujāto atbalstu atrodas Jaunā konservatīvā partija (JKP), bet septītajā ar 5% atbalstu - Latvijas krievu savienība.

Līdz ar to vismaz piecus procentus vēlētāju balsu kopumā varētu iegūt astoņi politisko partiju saraksti.

1,9% aptaujātie pauduši gatavību balsot par valdībā pārstāvēto partiju KPV LV, bet 1,5% aptaujāto būtu gatavi balsot par partiju Alternatīva.

Salīdzinot ar iepriekšējo aptauju, kas tika veikta maijā, lielāko kāpumu piedzīvoja partiju apvienība Attīstībai/Par! un partija Progresīvie, kurai atbalsts pieaudzis par 6,7 procentpunktiem, taču lielāko kritumu piedzīvoja JKP, kas zaudējusi četrus procentpunktus. Savukārt Saskaņas atbalsts sarucis par 2,8 procentpunktiem.

Aptauja tika veikta jūlija sākumā. No aptaujātajiem cilvēkiem 55,3% bija pārliecināti, ka noteikti piedalīsies vēlēšanās, bet 27,2% norādīja, ka "drīzāk piedalīsies".

 

Top komentāri

rekur
r
Ir divas visiem labi zināmas lietas. 1. Latvijas vēlētājs nemīl aptaujās stāstīt par ko viņš balsos. tāpēc aptaujas no vēlēšanu rezultātiem var pamatīgi atšķirties. 2.Saskaņa jau daudzus gadus ir savākusi lielāko balsu skaitu Saemas vēlēšanās. Bet viņa ne reizi nav bijusi Valdībā. Kāpēc jūs domājiet, ka viņa vadīs RD? Rīgas domi var vadīt latviešu sīkpartiju koalīcija. Tāpat, kā Saemā.
ērce
ē
Es balsoju par to partiju, kura visvairāk dara lai pēc iespējas drīzi latviskotu Latvijas skolas.
njā
n
Okupācijas sekas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas