Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pie Stradiņa universitātes nikna vārna uzbrūk cilvēkiem

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU)  brīdina studentus, darbiniekus un citus par pelēko vārnu, kas pavasara laikā mēdz negaidīti uzbrukt galvenās ēkas Dzirciema ielā 16 apmeklētājiem, aizsargājot savus mazuļus.  Putns ligzdu savijis kokā pie RSU ēkas centrālās ieejas, kur šobrīd perē un aizsargā savu teritoriju no potenciālajiem draudiem.

"Aicinām visus būt uzmanīgiem un uz RSU ieeju doties pa ietvi nevis taciņu, kas iemīta no sabiedriskā transporta pieturas, un neprovocēt kaimiņos esošos putnus to mazuļu radīšanas laikā,"aicina universitātes sabiedrisko attiecību speciālists Edijs Šauers. Viņš informē, ka šogad bijuši jau divi gadījumi, kad vārna knābusi cilvēkiem galvā un ķērusies matos. Viens notikums piedzīvots pirmdien, otrs – pirms 2 nedēļām.

"Pagaidām vārnas uzvedība nav ļoti uzkrītoša, bet ir cilvēki, kas sūdzas. Arī pērn vārna uzbruka cilvēkiem, kamēr mazuļi mācījās lidot. Lūdzām palīdzību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, taču tas atteica," atklāj E. Šauers.

Latvijas Ornitologu biedrības valdes priekšsēdētājs Viesturs Ķerus skaidro, ka, visticamāk, vārnas mazuļi jau atrodas ārpus ligzdas.

"Kamēr mazuļi ir ligzdā kokā, vārna parasti neuzvedas tik agresīvi. Tagad ir jānogaida pāris nedēļas, līdz mazuļi iemācīsies lidot un tad iestāsies miers. Universitātes studentiem un apmeklētājiem iesaku netuvoties mazuļiem, ja tos ierauga, lai neuztrauktu māti," aicina V. Ķerus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas