Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Plāno no amata atbrīvot "Rīgas namu" vadītāju Lāci

Rīgas domē iecerēts no amata atbrīvot pašvaldības trešā lielākā uzņēmuma "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāju Andri Lāci, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC), kurš ir "Rīgas namu" kapitāldaļu turētājs, šo informāciju nedz apstiprināja, nedz noliedza un bargi norādīja, ka baumas nekomentēšot.

"Ja kādu gribēšu atlaist, tad atlaidīšu, un jūs to uzzināsiet, bet baumas nekomentēšu," sacīja Šlesers.

Arī Lācis par šo jautājumu bija izteikumos skops un sacīja, ka labāk šo jautājumu nekomentēšot.

Savukārt Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC) aģentūrai LETA pastāstīja, ka jau mēnesi "Rīgas namos" notiekot revīzija un audits, un tikai pēc tā rezultātu apkopošanas tikšot vērtēta valdes priekšsēdētāja atbilstība amatam. Ameriks piebilda, ka par Lāča atbrīvošanu vai atstāšanu amatā gan lēmumu pieņems Šlesers, kurš ir uzņēmuma akcionārs.

Rīgas domes kuluāros runā, ka starp Lāci un Šleseru esot noticis ass strīds un jau esot parakstīts rīkojums par "Rīgas namu" valdes priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata.

SIA "Rīgas nami" ar 54,4 miljonu latu lielu pamatkapitālu ir trešais lielākais pašvaldības uzņēmums. Lielāks pamatkapitāls ir tikai SIA "Rīgas ūdens" - 76 miljoni latu un SIA "Rīgas meži" - 56,9 miljoni latu.

LETA jau ziņoja, ka 2008.gada nogalē Rīgas domes deputāti nolēma nenodot privatizācijai pašvaldības SIA "Rīgas nami". Uzņēmums pilnībā pieder Rīgas pašvaldībai.

Uzņēmums "Rīgas nami" izveidots pašvaldības publisko funkciju izpildes nodrošināšanai - lai racionāli un lietderīgi apsaimniekotu pašvaldības nekustamos īpašumus. "Rīgas namu" valdes priekšsēdētājs kopš 1996.gada ir Andris Lācis.

"Rīgas namu" apgrozījums 2008.gadā sasniedza 3 029 963 latus, bet peļņa bija 158 015 lati.

Pēc Rīgas Kultūras aģentūras likvidācijas SIA "Rīgas nami" tika deleģēts uzdevums turpmāk organizēt kultūras dzīvi "Rīgas Mākslas telpā", kinoteātrī "Rīga" un Rīgas Kongresu namā.

Šā gada februārī "Rīgas namu" valdē tika iecelts mācītājs, bijušais Rīgas vicemērs un Šlesera partijas biedrs Almers Ludviks (LPP/LC).

Mācītājs Ludviks, kuram pieder arī galantērijas un apakšveļas veikalu "Almera" tīkls, vicemēra pienākumus pildīja pagājušajā domes sasaukumā, papildus tam darbojoties daudzu pašvaldības uzņēmumu padomēs. Startējot pēdējās pašvaldību vēlēšanās no partijas LPP/LC saraksta, Ludviks piedzīvoja neveiksmi un netika ievēlēts.

Daudzus gadus "Rīgas namu" valdē darbojās tikai viens cilvēks - Lācis.

Ludviks savu iecelšanu valdes locekļa amatā skaidroja ar to, ka "Rīgas namiem" pēc Rīgas kultūras aģentūras likvidēšanas jāpilda jaunas funkcijas - jāuzrauga kultūras dzīve kinoteātrī "Rīga", Rīgas pilsētas izstāžu zālē un Rīgas Kongresu namā. "Atbildēšu par kultūras sadaļu šajās iestādēs," aģentūrai LETA sacīja Ludviks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas