Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Plāno pārcelt galapunktu no Strēlnieku pieminekļa laukuma tuvāk Centrāltirgum

Galapunkts 8. un 9.maršruta trolejbusiem varētu tikt pārcelts no Strēlnieku laukuma uz Gaiziņa ielu pie Centrālās stacijas, tādējādi pagarinot sabiedriskā transporta maršrutu. Iecerēts, ka trolejbusi metīs cilpu pa Maskavas, Gogoļa un Turgeņeva ielu, tad atgriezīsies 11.novembra krastmalā un brauks pāri Akmens tiltam pa veco maršrutu.

Šādu ierosinājumu pašvaldības uzņēmums Rīgas satiksme (RS) izteicis, jo pašlaik trolejbusiem, braucot nost un uz Akmens tilta, nākas šķērsot sešas braukšanas joslas 11.novembra krastmalā, kas nav droši un racionāli. RS norāda - tas, kad varētu pieturu likvidēt un trolejbusu maršrutu pagarināt līdz Gaiziņa ielai pie Centrālās stacijas, atkarīgs no Rīgas domes lēmuma, jo tas noteiks, kā virzīsies šis projekts.

Vajag 7 miljonus


Rīgas domes satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti ar RS piedāvājumu plāno iepazīties jau otrdien. Pēc RS sniegtās informācijas domes deputātiem tramvaja sliežu ceļu pārbūvei jau ir izstrādāts būvprojekts, kura realizāciju varētu sākt šogad, 1,6 miljoni latu piešķirti no valsts dotācijas ceļu uzturēšanai. Ieceres īstenošanai gan nepieciešama kontakttīkla rekonstrukciju un sliežu ceļa pārbūve par aptuveni 7,3 miljoniem latu, jo trolejbusi brauktu pa krastmalas tramvaja sliedēm. Pārējie līdzekļi būtu jāiekļauj 2009.gada pašvaldības budžetā. Precīzs nepieciešamās naudas apjoms gan būs zināms tikai pēc konkursa izsludināšanas.

RS preses sekretāre Iluta Bērziņa norāda, ka pagaidām iecere ir plānošanas stadijā, tādēļ skaidri pateikt, kur būs pieturvietas un kāds būs trolejbusu maršruts, nevar.

Plāno apvienot maršrutus


Diena par šo ideju jau vēstījusi pirms pāris gadiem. Viens no variantiem, kas toreiz tika apsvērts, ir apvienot 8. un 4.trolejbusa maršrutu, kā arī 9. un 13. maršrutu. 8.trolejbuss patlaban no Rātslaukuma dodas uz Ziepniekkalnu, bet 4.trolejbuss - no centra uz Juglu. Savukārt 9.troljebusa galapunkts ir Iļģuciems, bet 13.trolejbuss dodas no centra uz Purvciemu. Apvienojot šos maršrutus, pasažieri bez pārsēšanās varētu nokļūt no viena pilsētas gala uz otru.

Jāatgādina, ka blakus Gaiziņa ielai, kur plānots ierīkot 8. un 9.trolejbusa jauno galapunktu, dome iecerējusi veidot arī intermodālo satiksmes mezglu, lai sakoncentrētu vairāku transportlīdzekļu galapunktus vienuviet.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas