Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Protesta akcija neglābj vides sektora likvidēšanu

Rīgas domes deputātu vairākums otrdien atbalstīja vides departamenta likvidāciju, tā funkcijas sadalot starp komunālo departamentu, attīstības departamentu un būvvaldi. Saskaņā ar domes aprēķiniem reorganizācija ļaus šogad ieekonomēt aptuveni 554,6 tūkstošus latu.

Pirms domes sēdes pie Rātsnama pret vides sektora likvidāciju piketēja Vides aizsardzības kluba (VAK) aktīvisti, uzskatot, ka ar šādu lēmumu tiks dota zaļā gaisma tālākai dabas teritoriju iznīcināšanai pilsētā. "Pēdējo dienu notikumi Rīgā ar 167 priežu izciršanu Mežaparkā pie Rīgas Krematorijas liecina, ka institūcijām nepieciešamas pastiprināt vides jautājumu kontroles kapacitāti nevis to vājināt. Nav arī saprotams, kā būs iespējams savienot tik pretrunīgu iestāžu darbu, kā apstādījumu saglabāšanas komisijas darbs un būvvaldes funkcijas," teikts VAK izplatītajā paziņojumā.

Turpretim reorganizācijas atbalstītāji apvienošanā saskata tikai ieguvumus, kā galvenos minot birokrātijas mazināšanu un līdzkļu taupīšanu. Šogad iespējamā naudas ekonomija būs aptuveni 754,6 tūkstoši latu, nākamajā gadā — 438 000, rakstīts deputātiem sagatavotajos dokumentos. Tiesa, reorganizācijas dēļ būs nepieciešami apmēram 201 000 latu kompensāciju izmaksai par neizmantoto atvaļinājumu un atlaišanas pabalstiem atbrīvotajiem darbiniekiem. Lai gan darbu pašvaldībā zaudēs 113 strādājošo, reāli jaunu darbu vajadzēs meklēt 50 darbiniekiem, jo pārējie 63 pāries uz jaunveidojamo SIA Kapu pārvalde.

Pēc domes balsojuma tiks sākta grozījumu sagatavošana reorganizējamo domes iestāžu nolikumos. Plānots, ka komunālais departaments tiks pārdēvēts par mājokļa un vides departamentu un tam tiks meklēts jauns vadītājs. Rīgas domes vicemērs Jānis Dinevičs (LSDSP) jau agrāk izteicis neapmierinātību ar komunālā departamenta direktoru Juri Kuzmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas