Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

RD koalīcija otrdien izraudzīs īpašumu departamenta jauno vadītāju

Viena no nozīmīgākajām un šobrīd noslogotākajām Rīgas domes struktūrvienībām — īpašuma departaments —, kas pārrauga visus pilsētas īpašumus un izskata privatizācijas pieteikumus, sagatavojot par tiem lēmumprojektus, palikusi bez vadītāja. Jaunais direktors, kas ieņems aizejošās Dagnijas Kalniņas vietu, tiks izraudzīts starp trim kandidātiem. Viens no tiem ir pirms dažiem gadiem atlaistais pašvaldības īpašumu pārvaldes vadītājs Oļegs Burovs, kurš pērn figurējis arī Jūrmalgeitas publiskotajās telefonsarunās. Koalīcija par atbilstošāko kandidatūru plāno spriest otrdien padomes sēdē.

Uz īpašumu departamenta vadītāja amatu bez O.Burova pretendē līdzšinējās direktores vietnieces — Valentīna Krompāne, kas vada īpašuma nodrošināšanas pārvaldi, un Benita Prikaša, kura ir zemju pārvaldes priekšniece. Pagājušajā pirmdienā, kad pirmo reizi izskanēja informācija par D.Kalniņas iecelšanu valsts a/s Starptautiskā lidosta Rīga valdē, pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP) sacīja, ka bez šīm kandidatūrām, iespējams, tiks izvērtētas arī citas, taču piektdien Dienai norādīja, ka koalīcija tomēr izvēlēsies "no šīm trijām", nekonkretizējot katra pretendenta izredzes.

A.Ameriks neuzskata, ka par priekšniecības rīkojumu nepildīšanu 2003.gadā no amata atbrīvotais O.Burovs nebūtu piemērots departamenta direktora amatam, skaidrojot, ka nesaskaņas ar vadību viņam radās "veselības stāvokļa dēļ." Darbu pašvaldībā viņš atstāja 2004.gada nogalē un pēc tam strādājis vairākos uzņēmumos. Šobrīd O.Burovs atkal ir saistīts ar īpašumu departamentu. Viņš ir valdes loceklis uzņēmumā Projektu vadības konsultanti, kas domei palīdz multifunkcionālā kultūras centra un park&ride autostāvvietas izveidošanā Maskavas ielā projektu sagatavošanā.

Pagājušā gada pavasarī O.Burova vārds izskanēja saistībā ar Jūrmalas mēra kukuļošanas lietu, kurā nu jau notiesātais uzņēmējs Germans Milušs centās uzpirkt deputātu Ilmāru Ančānu (Mūsu zeme), lai mēra vēlēšanās viņš balsotu par Juri Hlevicki (LPP). Par pilsētas galvu gan tika ievēlēta Inese Aizstrauta (toreiz — JL). G.Milušam par to telefonsarunā ziņoja O.Burovs ("Nu, sanāk, ka kāds no mūsējiem tomēr ir uzmetis"), citā sarunā viņš G.Milušam izklāstīja plašāk balsošanas iespaidus, kā notikusi biļetenu atrādīšana un kā kurš izturējies.

O.Burova piemērotību augstajam amatam Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) pirmdien, pirmajā dienā pēc atvaļinājuma, vēl nevēlējās komentēt, skaidrojot, ka vispirms grib izrunāties ar A.Ameriku.

Jauna direktora iecelšana departamenta darbā, kas šobrīd ir noslogots ar privatizācijas un atsavināšanas lietām, neko būtisku nemainīs, jo visi "mehānismi strādā," saka īpašumu departamenta preses sekretārs Alvis Rudzišs, uzsverot, ka tomēr, "jo ātrāk direktors tiks atrasts, jo labāk".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas