Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

RD uzdos būvniekiem nomainīt nekvalitatīvo ielas segumu Biķernieku un Juglas ielas rotācijas aplī

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks pirmdien uzdeva Satiksmes departamentam triju dienu laikā sagatavot detalizētu ziņojumu par plaisu rašanās iemesliem Biķernieku un Juglas ielas rotācijas aplī. Savukārt būvniekiem - SIA Binders - uzdots veikt visus nepieciešamos priekšdarbus, lai līdz ar būvdarbu sezonu nekavējoties varētu sākt ielas seguma nomaiņu, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Jau ziņots, ka Biķernieku un Juglas ielas rotācijas aplī konstatēti ievērojami seguma bojājumi. Objekts ekspluatācijā tika nodots tikai pirms diviem gadiem.

"Pašvaldību neinteresē būvnieku un projektētāju savstarpējie kašķi, kuri atbildību cenšas novelt viens uz otru, pašvaldību interesē, lai rotācijas aplis pēc iespējas ātrāk tiktu savests kārtībā," norāda komitejas priekšsēdētājs. V.Baraņņiks uzskata, ka būvniekiem labošanas darbi jāplāno tā, lai satiksmes plūsma tiktu ierobežota pēc iespējas mazāk: "Par pilnīgu rotācijas apļa slēgšanu nevar būt ne runas."

Satiksmes departamenta speciālistiem radušās aizdomas par nekvalitatīvu materiālu izmantošanu objekta būvniecībā. Rotācijas apļa segumā konstatētās plaisas, pēc speciālistu domām, tik ātri var rasties tikai gadījumā, ja būvniecības gaitā ir izmantots nekvalitatīvs vai neatbilstošs bitumena maisījums.

Rotācijas apļa būvniecība tika pabeigta 2010. gada rudenī, tā projektēšanu veica pilnsabiedrība Legzdiņš un BRD. Objektam līdz šī gada beigām ir noteikta būvniecības garantija, kas paredz remontdarbus veikt par būvnieku līdzekļiem.

V. Baraņņika uzdevumā tuvākajā laikā Satiksmes departaments pārbaudīs arī citu SIA Binders nesen veikto būvdarbu kvalitāti, piemēram, 2012. gadā veikto Vāveres ielas, Caunes un Austrumu ielas rekonstrukcija, kā arī Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielas rekonstrukciju no Ulbrokas ielas līdz Lubānas ielai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas